5 γειτονιες της Ευρωπης

Οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες μπορούν να εισέλθουν στη Βρετανία χωρίς να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό, αφού η κυβέρνηση κατάργησε έναν από τους τελικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια ως απάντηση στον COVID-19.

Βρετανοί κάτοικοι και επισκέπτες που είχαν λάβει τουλάχιστον δύο δόσεις εγκεκριμένου εμβολίου κατά του κορωνοϊού χρειάζεται τώρα μόνο να συμπληρώσουν μια φόρμα εντοπισμού επιβατών πριν ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τα μη εμβολιασμένα άτομα πρέπει να κάνουν εξετάσεις τόσο πριν όσο και μετά την άφιξή τους, αλλά δεν χρειάζεται πλέον να απομονώνονται μέχρι να λάβουν αρνητικό αποτέλεσμα.

Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «έχει πλέον ένα από τα πιο ελεύθερα σύνορα στον κόσμο – στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ότι είμαστε ανοιχτοί για τις επιχειρήσεις».

Οι αεροπορικές εταιρείες και άλλες ταξιδιωτικές εταιρείες χαιρέτησαν την αλλαγή ως σωσίβιο μετά από δύο χρόνια σοβαρών περιορισμένων ταξιδιών. Ο Andrew Flintham, Διευθύνων Σύμβουλος του ταξιδιωτικού ομίλου Tui UK, είπε ότι υπάρχει «τεράστια περιορισμένη ζήτηση για διεθνή ταξίδια» και ο κόσμος βιάζεται να κάνει κράτηση για αποδράσεις για τις σχολικές διακοπές του Φεβρουαρίου και τις διακοπές του Πάσχα του Απριλίου. Το Γκάτγουικ, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Λονδίνου, δήλωσε ότι σχεδιάζει τον επόμενο μήνα να ανοίξει ξανά τον δεύτερο από τους δύο τερματικούς σταθμούς του, που ήταν κλειστός από τον Ιούνιο του 2020.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ