Σε φάση αναδιοργάνωσης των πληρωμάτων τους βρήκε τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες, το τετραήμερο του εορτασμού της Ημέρας της Μνήμης, που σηματοδοτεί παραδοσιακά την έναρξη της καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου.

- Advertisement -

Λόγω της πανδημίας της COVID-19, μετά τη μείωση της ταξιδιωτικής ζήτησης οι εταιρείες βρέθηκαν ανέτοιμες να ανταποκριθούν στην κατακόρυφα αυξημένη ζήτηση.

Οι αεροπορικές εταιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο ακύρωσαν περισσότερες από 1.500 πτήσεις την Δευτέρα 30/5, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία (FlightAware) μετά την ακύρωση 1.641 πτήσεων την Κυριακή. Την Δευτέρα, περισσότερες από 400 αμερικανικές πτήσεις ακυρώθηκαν και 2.400 πτήσεις πραγματοποιήθηκαν με καθυστερήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία ιχνηλάτησης πτήσεων της ίδιας ηλεκτρονικής σελίδας.

Οι αεροπορικές εταιρίες προέβαλαν από την πλευρά τους ως επιχείρημα ότι οι καταιγίδες στη Φλόριντα, στη Νέα Υόρκη και στις μεσοατλαντικές πολιτείες, αποτέλεσαν μία σημαντική αιτία για τις καθυστερήσεις και τις ακυρώσεις στις πτήσεις αυτής της εβδομάδας. Επίσης τις απέδωσαν στη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας, στα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 μεταξύ των εργαζομένων, αλλά και σε άλλα ζητήματα που σχετίζονται με το προσωπικό.

Ωστόσο είναι γνωστό ότι εργάζονται πυρετωδώς ώστε να προσλάβουν προσωπικό για να διαχειριστούν την εκτιμώμενη για το καλοκαίρι αύξηση ρεκόρ, στην ταξιδιωτική ζήτηση. Συνολικά 6,5 εκατομμύρια επιβάτες των αεροπορικών εταιριών ελέγχθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία (U.S. Transportation Security Administration) στη διάρκεια του πρώτου τριήμερου των διακοπών για την Ημέρα της Μνήμης, με τον αριθμό αυτό να είναι μειωμένος κατά 10% από την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Ωστόσο, είναι αυξημένος από τα επίπεδα του 2021.

Πηγή: ertnews.gr

Δείτε επίσης

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ