Σίγουρα θα σας έχει τύχει, να έχετε βολευτεί στην θέση του αεροπλάνου (πράγμα δύσκολο), να έχετε χαλαρώσει και να έρχεται η αεροσυνοδός για να σας ζητήσει να βάλετε το κάθισμά σας σε όρθια θέση, αφού σε 20 λεπτά θα προσγειωθεί το αεροπλάνο.

Τα μυστικά των αεροσυνοδών που κανένας επιβάτης δεν γνωρίζει!!!

Η αεροσυνοδός δεν το κάνει, φυσικά, επειδή θέλει να σας ξεβολέψει, αλλά να είστε ασφαλείς. Όπως αναφέρει το Condé Nast Traveler σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενωθεί το αεροσκάφος, και οι πιθανότητες ατυχήματος είναι στην προσγείωση και την απογείωση, κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Έτσι, αν κάποιος έχει την θέση του προς τα πίσω θα δυσκολέψει, στερώντας του κάποια δευτερόλεπτα, όποιον κάθεται κοντά στο παράθυρο απ’ το να φτάσει στον διάδρομο και κατά συνέπεια στην έξοδο κινδύνου. Για τον ίδιο λόγο, δεν πρέπει να είναι ανοιχτό και το τραπεζάκι.

Διαβάστε ακόμα:  Μεξικό: Αεροπλάνο σταματάει την προσγείωσή του για να αποφύγει σύγκρουση! (βίντεο)

Πέρα από την γρήγορη εκκένωση, το κάθισμα πρέπει να βρίσκεται σε ίσια θέση και για έναν ακόμα λόγο. Σε περίπτωση πυρκαγιάς έξω από το αεροσκάφος, δίνει την δυνατότητας στις αεροσυνοδούς να έχουν καλύτερη οπτική επαφή έξω από τα παράθυρα και να κατευθύνουν τους επιβάτες ανάλογα.

Ώστε εδώ κοιμούνται οι αεροσυνοδοί στις μακρινές πτήσεις!

Τέλος, σε περίπτωση σύγκρουσης μειώνει τον κίνδυνο ατυχήματος, τόσο επειδή όλοι οι κανονισμοί ασφαλείας έχουν φτιαχτεί γύρω από την όρθια θέση του καθίσματος, όσο και επειδή είναι πιο εύκολο για τον επιβάτη να σκύψει μπροστά, μία στάση σώματος που είναι περισσότερο ασφαλής σε περίπτωση σύγκρουσης.

Πηγή: huffingtonpost.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ