Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
23.3 C
Athens
ΑρχικήΕυρώπηΗνωμένο ΒασίλειοΙπτάμενα ταξί σύντομα στους ουρανούς

Ιπτάμενα ταξί σύντομα στους ουρανούς

Η Rolls-Royce έχει αποκαλύψει πρόσφατα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδιά της για την κυκλοφορία ενός πενταθέσιου ιπτάμενου ταξί και επιβεβαίωσε ότι ένα πρωτότυπο όχημα θα βρεθεί στους ουρανούς το επόμενο έτος.

Perierga.gr - Ιπτάμενα ταξί από την Roll-Royce σύντομα στον ουρανό

Η Rolls-Royce αναμένει ότι τα ιπτάμενα ταξί της θα λειτουργήσουν εντός των επόμενων τριών έως πέντε ετών. Η εταιρεία αεροδιαστημικής έχει μάλιστα επενδύσει πολλά εκατομμύρια στην ανάπτυξη των ιπτάμενων οχημάτων.

- Advertisement -

Το υβριδικό-ηλεκτρικό όχημα θα είναι ικανό για κάθετη απογείωση και προσγείωση, χωρίς να είναι απαραίτητη η ύπαρξη διαδρόμου. Το ιπτάμενο ταξί της θα μεταφέρει πέντε επιβάτες με μέση ταχύτητα τα 402 χλμ/ώρα και με μέγιστη τα 800 χλμ/ώρα.

Perierga.gr - Ιπτάμενα ταξί από την Roll-Royce σύντομα στον ουρανό

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του ιπτάμενου ταξί, η Rolls-Royce αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την έννοια των ιπτάμενων οχημάτων και θεωρεί ότι θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν οι άνθρωποι.

Η εξωτική ομορφιά της Λατινικής Αμερικής

Το πρωτότυπο ιπτάμενο όχημα της Rolls-Royce χρησιμοποιεί τη δική του τεχνολογία (M250) για να τροφοδοτήσει έξι ηλεκτρικούς κινητήρες ειδικά σχεδιασμένους ώστε να έχουν χαμηλό προφίλ θορύβου.

Οι έλικες περιστρέφονται κατά 90 μοίρες για να επιτρέπουν μια κάθετη απογείωση και προσγείωση και επειδή πρόκειται για ένα υβριδικό όχημα, δεν χρειάζεται να επαναφορτιστεί.

Έρχονται τα ηλεκτρικά «ιπτάμενα ταξί»

Η Rolls-Royce αναφέρει ότι τα ιπτάμενα ταξί της θα είναι σε θέση να κάνουν χρήση της προϋπάρχουσας υποδομής, όπως των ελικοδρομίων που βρίσκονται πάνω από τα κτίρια και των αεροδρομίων. Εκτός από ταξί που πετάει, το συγκεκριμένο όχημα θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για προσωπική χρήση, ως όχημα για τη μεταφορά φορτίων ακόμα και για στρατιωτικούς σκοπούς.

Πηγή: perierga.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,270LikesΚάντε Like
88,480 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ