Ο φωτογράφος Dagmar Van Weeghel εξετάζει τον πολιτισμό και την ταυτότητα μέσω πορτρέτων αφρικανών γυναικών μεταναστών σε μια σειρά με τίτλο «Διασπορά».

- Advertisement -

Αυτά τα μη-μοντέλα, ντυμένα με ρούχα εμπνευσμένα από την προ-19ου αιώνα ανατολίτικη τέχνη, ποζάρουν με περηφάνια, εμφανίζοντας μια  κομψότητα που είναι διαχρονική. Και μέσα από αυτές τις εικόνες, ο Van Weeghel μας ωθεί να επανεξετάσουμε τις δικές μας προκαταλήψεις για το τι σημαίνει να είσαι Αφρικανός στη Δύση.

Ευρώπη: 5 +1 ανεξερεύνητες πόλεις για διακοπές under budget

“Αυτοί που απεικονίζονται δεν είναι ντυμένοι σαν μια συγκεκριμένη ιστορική φιγούρα”, λέει ο Van Weeghel στο My Modern Met. «Τα πορτρέτα μπορεί να εμφανίζονται ως εξωτικά λόγω της αισθητικής, αλλά ο σκοπός είναι συνδεδεμένος με το πλαίσιο στο οποίο δημιουργήθηκαν…

Από την Πέντα (18χρονη κοπέλα από τη Γουινέα, η οποία διαχωρίστηκε από τη μητέρα της για 5 χρόνια) στον Νίνιο (ένας 29χρονος από την Αγκόλα, η οικογένειά του εξακολουθεί να ζει στην Αφρική), κάθε θέμα έχει κάτι μοναδικό, να πει. Πώς αντιδρούσαν να βλέπουν τους εαυτούς τους με τέτοιο καλλιτεχνικό τρόπο; “Όλοι όσοι απεικονίζονταν αγάπησαν το βασιλικό τους πορτρέτο που έφερε έξω την κληρονομιά, τον χαρακτήρα και την ομορφιά τους. Ιδιαίτερα η δύναμη που καταγράφηκε τους άγγιξε. ”

Trip Ideas: Τα τριήμερα των αργιών του 2018 & προτάσεις για να ταξιδέψεις

Εξετάζοντας βαθύτερα σε κάθε άτομο και πέρα ​​από την “διαφορετικότηταά” του, μπορούμε να αρχίσουμε να χτίζουμε μια γέφυρα κατανόησης. “Αυτά τα πορτρέτα είναι ένα αφιέρωμα στους Αφρικανούς μετανάστες και η συλλογική τους εμπειρία – παρελθόν και παρόν – και ένα αφιέρωμα στη δύναμή τους, την ανθεκτικότητα και την επιμονή τους. Ελπίζω ότι αυτό το έργο θα ανοίξει επίσης συζητήσεις και θα βοηθήσει να υπενθυμίσει στους θεατές τις σημαντικές συμβολές που έχουν κάνει οι Αφρικανοί σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία ».

 

 

Ελλάδα: Τα καλύτερα Mountain Resorts & Spa

 

 

πηγή:mymodernmet.com

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ