Ενημερώθηκε στις 8 Μαΐου 2023, 15:49

Εάν επισκεφθείτε το Πορτοφίνο της Ιταλίας, μην μπείτε να μπείτε στον πειρασμό να βγάλετε selfie καθώς το πρόστιμο που έχουν επιβάλει οι αρχές, για το λόγο αυτό θα σας στοιχίσει ακριβά… και συγκεκριμένα 275 ευρώ! Η παράλογη για όσους το ακούν αυτή απόφαση, δεν πάρθηκε τυχαία, αφού κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν στις Αρχές γιατί πολλοί ταξιδιώτες σταματούν στη μέση του δρόμου για να τραβήξουν μία selfie προκαλώντας έτσι κυκλοφοριακό κομφούζιο!

Το Πορτοφίνο, που βρίσκεται στις ακτές της Λιγουρίας, θεωρείται ένας από τους δημοφιλέστερους ευρωπαϊκούς ταξιδιωτικούς προορισμούς που επιλέγουν χιλιάδες τουρίστες.

Ωστόσο, η τεράστια προσέλευση τουριστών, ανάμεσά τους και πολλών διασημοτήτων, έχουν δημιουργήσει «άναρχο χάος» όπως ισχυρίζονται οι αρχές, αφού οι ταξιδιώτες σταματούν στη μέση του δρόμου για να τραβήξουν μία selfie προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Oι περίπου 500 μόνιμοι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν στις αρχές του Πορτοφίνο και αυτές, λαμβάνοντας υπόψη τα παράνομα των κατοίκων, βρήκαν τη λύση και απαγόρευσαν τις selfies!
Το πρόστιμο στους τουρίστες που βγάζουν selfies σε δύο «κόκκινες περιοχές» του Πορτοφίνο μπορεί να φθάσει τα 275 ευρώ, όπως αναφέρει το BBC.

Ο δήμαρχος του Πορτοφίνο, Ματέο Βιακάβα, έσπευσε να υποστηρίξει ότι οι τουρίστες που βγάζουν selfies σε συγκεκριμένες περιοχές, προκαλούν «χάος» στους δρόμους και τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση.
Για το λόγο αυτό, οι τοπικές Αρχές της ιταλικής πόλης εισήγαγαν το νέο μέτρο το Σαββατοκύριακο του Πάσχα και σχεδιάζουν να το διατηρήσουν σε ισχύ μέχρι τη λήξη της περιόδου των διακοπών τον Οκτώβριο.

Για τους τουρίστες όμως που θέλουν απεγνωσμένα να βγάλουν μια selfie σε «απαγορευμένες ζώνες, η απαγόρευση που έχει επιβάλει η τοπική αυτοδιοίκηση αίρεται καθημερινά στις 6 το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Πορτοφίνο δεν είναι η μόνη πόλη όπου οι αρχές έχουν απαγορεύσει στους ανθρώπους να βγάζουν selfie.

Οι σιδηροδρομικές Αρχές της Ιαπωνίας έχουν απαγορεύσει στους πολίτες να χρησιμοποιούν selfie sticks σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, υπό το φόβο ότι μπορεί να αγγίξουν κατά λάθος την εναέρια καλωδίωση και να πάθουν ηλεκτροπληξία.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ