Τρίτη, 9 Ιουλίου, 2024
35.7 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΙταλία-Τουρισμός: Με έξοδο από την ΕΕ απειλεί ο Κόντε σε περίπτωση επιλεκτικού...

Ιταλία-Τουρισμός: Με έξοδο από την ΕΕ απειλεί ο Κόντε σε περίπτωση επιλεκτικού ανοίγματος των συνόρων των χωρών

Αντίθετος με το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον τουρισμό είναι ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΕ θα δημιουργούνταν οι λεγόμενοι πράσινοι διάδρομοι μεταξύ κρατών εντός της ένωσης, απειλώντας μάλιστα ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να κάνει την Ιταλία να εγκαταλείψει την ΕΕ.

- Advertisement -

Νότια Ιταλία: Road trip σε μέρη… διαμάντια!

Το προτεινόμενο σχέδιο τουρισμού της ΕΕ θα επιτρέπει σε ορισμένες χώρες με χαμηλό ή μειωμένο ρυθμό εξάπλωσης του κορονοϊού να ανοίξουν τα σύνορά τους προς έναν συγκεκριμένο αριθμό επίλεκτων προορισμών, μέχρι τη στιγμή που τα σύνορα θα ανοίξουν και πάλι οριστικά. Βασικός στόχος αυτού του σχεδίου είναι να διατηρηθούν τα επίπεδα της πανδημίας σε κάθε χώρα ως έχουν.

Η δήλωση του Κόντε για την Ιταλία

«Δεν αποδεχόμαστε τις διμερείς συμφωνίες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα δημιουργήσουν προνομιούχα μονοπάτια τουρισμού», τόνισε ο Κόντε σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη. «Ο τουρισμός δεν μπορεί να επηρεάζεται από διμερείς συμφωνίες. Αν γίνει κάτι τέτοιο, εμείς θα εγκαταλείψουμε την ΕΕ, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ μια τέτοια εξέλιξη», προειδοποίησε, τονίζοντας ότι ο τουρισμός αποτελεί το 13% του ιταλικού ΑΕΠ.

Ο Κόντε δήλωσε επίσης ότι έχει προειδοποιήσει την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι τέτοιου είδους διάδρομοι είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν την καταστροφή της αγοράς της ΕΕ.

Fontana Di Trevi, Ρώμη

Οι απώλειες του ιταλικού τουρισμού λόγω του κορονοϊού, μπορεί να αγγίξουν ακόμη και τα 120 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς, σύμφωνα με την Ιταλική Ένωση Επιχειρήσεων Confcommercio. Έως και 420.000 θέσεις εργασίας και 270.000 επιχειρήσεις στους τομείς του εμπορίου και του τουρισμού βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η ιταλική κυβέρνηση έχει συγκεντρώσει 5 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των τομέων του τουρισμού και του πολιτισμού στο πλαίσιο του πακέτου οικονομικής ενίσχυσης συνολικού ύψους 55 δισεκατομμυρίων,για την ανάκαμψη της οικονομίας από την κρίση του κορονοϊού.

Η Ιταλία σκέφτεται να ξαναδεχτεί τουρίστες. Η Σικελία κάνει την αρχή, επιδοτώντας τον τουρισμό

Η τοπική κυβέρνηση της Σικελίας προσφέρεται να επιδοτήσει τις διακοπές στο νησί τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς επισκέπτες. Τα νέα για το σχέδιο αυτό έφτασαν πριν από δήλωση της ιταλικής κυβέρνησης ότι αναμένει τα σύνορα να ανοίξουν στους τουρίστες φέτος το καλοκαίρι.

Η Σικελία είναι η πλανεύτρα της Μεσογείου

Ένα ποσό ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ από εθνικά χρήματα έχουν υπολογιστεί για την ενίσχυση του τουρισμού μετά την τεράστια οικονομική απώλεια που επέφερε το lockdown στην Ιταλία στις 10 Μαρτίου.

Τα τωρινά σχέδια περιλαμβάνουν:

  • Επιδότηση του κόστους διαμονής των επισκεπτών, προσφέροντας μια στις τρεις διανυκτερεύσεις ή δυο από έξι διανυκτερεύσεις δωρεάν
  • Κουπόνια voucher για πολιτιστικές και ιστορικές δραστηριότητες
Manarola, Ιταλία

Το ενδεχόμενο κλεισίματος των συνόρων απέκλεισε, ο Franceschini πρόσθεσε μια ρεαλιστική χροιά αναφέροντας ότι δυστυχώς ο διεθνής τουρισμός θα πέσει κατακόρυφα φέτος το καλοκαίρι, τόσο ο εσωτερικός όσο κι ο εξωτερικός.

Για το λόγο αυτό, σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε μια ισχυρή επένδυση στον εγχώριο τουρισμό,καθώς αυτό θα είναι το καλοκαίρι των “διακοπών στην Ιταλία”. Πρέπει να αποκτήσουμε τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στην προστασία της υγείας και την επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Κι αυτό πρέπει να γίνει με απόλυτη προσοχή, κάνοντας ένα βήμα τη φορά, ανέφερε.

Μόλις οι περιορισμοί του lockdown αρχίσουν να χαλαρώνουν (χωρίς αύξηση στα κρούσματα του κορονοϊού), θα δημοσιευθούν στην επίσημη τουριστική ιστοσελίδα περαιτέρω πληροφορίες για το πώς μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί τις προσφορές.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,300LikesΚάντε Like
88,243 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ