Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
19.1 C
Athens
ΑρχικήΕλλάδαΙθάκη: Η μυθική «θεά»του Ιονίου που αξίζει να γνωρίσεις (photos)

Ιθάκη: Η μυθική «θεά»του Ιονίου που αξίζει να γνωρίσεις (photos)

Είναι ένα νησί σπάνιας φυσικής ομορφιάς που συνδυάζει το άγριο με την ηρεμία και την παράδοση με την ιστορία. Είναι ένα ιδιαίτερο νησί με φιλόξενους κατοίκους που αγαπούν πολύ τον τόπο τους

Το νησί είναι ένας παγκόσμιος προορισμός που κινείται με ανοδικούς ρυθμούς όσον αφορά τις αφίξεις τουριστών, ενώ πρωταγωνιστεί στον θαλάσσιο τουρισμό.

Ποιο είναι το νησί του Αιγαίου με τα πευκόφυτα δάση, τις ειδυλλιακές παραλίες και την απόλυτη ηρεμία; (photos)

- Advertisement -

Το νησί του Οδυσσέα είναι έτοιμο να υποδεχτεί και φέτος τους επισκέπτες του, που αναμένεται να κατακλύσουν τις πανέμορφες γωνιές του. Είναι ένας παγκόσμιος προορισμός αλλά και ιδανικός τόπος για τον Έλληνα επισκέπτη που αναζητάει την ηρεμία. Τα τελευταία 2-3 χρόνια η Ιθάκη κινείται με ανοδικούς ρυθμούς όσον αφορά τις αφίξεις τουριστών, ενώ πρωταγωνιστεί στον θαλάσσιο τουρισμό, καθώς δεκάδες είναι τα σκάφη που πιάνουν λιμάνι στους κολπίσκους του νησιού, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιθάκη

Οι λάτρεις της θάλασσας μισθώνουν σκάφη από την Πρέβεζα και τη Λευκάδα και επισκέπτονται τις ακτές του νησιού. Άγγλοι, Γάλλοι και Ιταλοί πρωταγωνιστούν στο συγκεκριμένο είδος διακοπών, ενώ δεν είναι λίγες και οι διασημότητες που επισκέπτονται απομακρυσμένα σημεία του νησιού, πάντα διά της θαλασσίας οδού.

Σχετική εικόνα

Κύθνος: 10+1 λόγοι που πρέπει να επισκεφθείς φέτος την ήρεμη δύναμη των Κυκλάδων! (photos)

Η Ιθάκη, το νησί-πατρίδα του Οδυσσέα, θεωρείται ένα από τα πιο γνωστά νησιά της Ελλάδας όχι στα σημερινά χρόνια αλλά από την αρχαιότητα και τη μυθολογία. Ο Όμηρος με τα έπη του άφησε βαριά κληρονομιά και πολλή δουλειά σε ξένους και Έλληνες επιστήμονες που ασχολούνται χρόνια με το έργο αυτό. Βεβαίως, εκτός από τον Όμηρο με την Οδύσσεια αναφορές υπάρχουν και από άλλους παλαιότερους συγγραφείς όπως ο Ακουσίλαος που λέει ότι ο Ίθακος, ο Νήριτος και ο Πολύκτωρ ήταν οι τρεις γιοι του βασιλιά Πτερελάου που καταγόταν από τον Δία. Η σύζυγος του Οδυσσέα ήταν η Πηνελόπη, κόρη του βασιλιά Ικάριου και της Πολυκάστης.

Η Ιλιάδα και η Οδύσσεια του Ομήρου σίγουρα δεν θα μπορούσαν να γραφτούν σ’ ένα περιορισμένο χώρο. Είναι όμως τα δύο έργα του μεγάλου ιστορικού που έκαναν γνωστή παγκόσμια την ιστορία αυτού του τόπου. Είναι τα έργα που, ενώ πέρασαν αιώνες και κατακτητές διάφοροι στο νησί, άφησαν αναλλοίωτα ονόματα και τοπωνύμια έως τις μέρες μας. Είναι τα έπη του Ομήρου που αποδεικνύουν ότι η Ιθάκη είναι η πατρίδα του Οδυσσέα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιθάκη

Αυτή είναι η περιοχή της Ελλάδας που συγκέντρωσε τις περισσότερες «Γαλάζιες Σημαίες» για το 2018! (photos)

Σχετική εικόνα

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιθάκη

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,253LikesΚάντε Like
88,392 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ