Καιρός (17/11): Βροχές και χιονοπτώσεις σήμερα, Σάββατο

Ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλη την χώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ έχει ως εξής:

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 08 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς στα θαλάσσια-παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά χιονοπτώσεις, κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας. Άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινό κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7, στο Ιόνιο τοπικά 8 και από το απόγευμα έως 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς. Άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων αργά το απόγευμα στην Κρήτη. Άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και πιθανόν πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα Δωδεκάνησα και από το απόγευμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Άνεμοι στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ζάκυνθος

 

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 και από το απόγευμα 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ