Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
17.7 C
Athens
Αρχική Travel News H κακοκαιρία «σαρώνει» το Λονδίνο: Χάος με τις πτήσεις!Κλειστές παραμένουν κεντρικές λεωφόροι!

H κακοκαιρία «σαρώνει» το Λονδίνο: Χάος με τις πτήσεις!Κλειστές παραμένουν κεντρικές λεωφόροι!

45

Η χώρα έχει «παραλύσει» και συνεχώς ακυρώνονται πτήσεις και δρομολόγια τρένων – Κλειστές παραμένουν κεντρικές λεωφόροι! Το ύψος του χιονιού έφτασε ακόμα και στα 28 εκατοστά!

Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει τα χιόνια στη Βρετανία. Η χώρα έχει «παραλύσει» και συνεχώς ακυρώνονται πτήσεις και δρομολόγια τρένων. Παράλληλα, κλειστές παραμένουν κεντρικές λεωφόροι.

Τα συνεργεία δουλεύουν μέρα νύχτα για να απομακρύνουν τις μεγάλες ποσότητες χιονιού.

Χαρακτηριστικό είναι πως στο Σένιμπριτζ της Ουαλίας, το ύψος του χιονιού έφτασε τα 28 εκατοστά και στο Χάι Γουάικομπ, έξω ακριβώς από το Λονδίνο, τα 12. Το θερμόμετρο, κατά τις νυχτερινές ώρες, έκανε «βουτιά» έως και στους -12 βαθμούς Κελσίου.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Βρετανία βιώνει τον βαρύτερο χειμώνα των τελευταίων ετών.

Τα πρώτα χιόνια στο Λονδίνο!!!

Οι περιοχές που έχουν πληγεί από τον σφοδρό χιονιά, έχουν έρθει αντιμέτωπες και με διακοπές ρεύματος.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι ιδίως στην κεντρική Αγγλία είναι πιθανό να παρατηρηθούν καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων και άλλων δημόσιων μέσων μεταφοράς, αλλά και να παγιδευτούν ιδιωτικά οχήματα λόγω του χιονιού.

Στο Σένιμπριτζ της Ουαλίας το χιόνι έφτανε τα 28 εκατοστά και στο Χάι Γουάικομπ, έξω ακριβώς από το Λονδίνο, τα 12.

Τα 6… κινηματογραφικά μέρη του Λονδίνου!

Νωρίτερα σήμερα, ένα φεριμπότ που μετέφερε περισσότερους από 300 επιβάτες εξόκειλε στο λιμάνι του Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Η περιφέρεια του Πα ντε Καλαί, που έχει τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό, καθώς αναμένεται ένα κύμα κακοκαιρίας με σφοδρούς ανέμους να πλήξει την περιοχή, ανέφερε ότι λόγω του ναυτικού ατυχήματος έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των φεριμπότ από το Καλαί για τη Βρετανία.

“Το πλοίο είναι σταθερό”, πρόσθεσε η περιφέρεια. Δύο ρυμουλκά σκάφη προσπαθούν να το επαναφέρουν αλλά αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στο έργο τους, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο.

Λονδίνο: Τα περίεργα αξιοθέατα πέραν των κλασσικών

Πάγωσε η Μεγάλη Βρετανία και το Λονδίνο από τη σφοδρή κακοκαιρία.

Αεροδρόμια δεν λειτουργούν, οι πτήσεις ακυρώνονται η μία μετά την άλλη, ενώ τεράστια είναι τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς και το οδικό λόγω της μεγάλης ποσότητας του χιονιού. Πολλές περιοχές είναι χωρίς ηλεκτρικό, ενώ σε πολλές πόλεις έχει παγώσει το νερό.

Το ύψος του χιονιού έφτασε τα 28 εκατοστά στο Σένιμπριτζ της Ουαλίας και στο Χάι Γουάικομπ, έξω ακριβώς από το Λονδίνο, τα 12 εκατοστά.

Όπως αναφέρουν τα τηλεοπτικά δίκτυα, η περιφέρεια του Πα ντε Καλαί, έχει τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό καθώς αναμένεται ένα κύμα κακοκαιρίας με σφοδρούς ανέμους να πλήξει την περιοχή.

Παράλληλα λόγω ναυτικού ατυχήματος, νωρίτερα σήμερα, έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των φεριμπότ από το Καλαί για τη Βρετανία. Το πλοίο προσάραξε σε ξέρα, δύο ρυμουλκά σκάφη προσπαθούν να το επαναφέρουν, αλλά αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στο έργο τους, λόγω καιρού.

«Αν βαριέσαι το Λονδίνο, έχεις βαρεθεί τη ζωή» S.Johnson! Ποια είναι τα must do της Αγγλικής πρωτεύουσας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ