Πυκνά κωνοφόρα δάση, λίμνες, παγετώνες και αλπικά τοπία συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό στην επαρχία Αλμπέρτα του Καναδά.

Μαγευτικά αλπικά τοπία στα καναδικά Βραχώδη Όρη

- Advertisement -

Το Εθνικό Πάρκο Μπανφ στα καναδικά Βραχώδη Όρη καλύπτει έκταση 6.641 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αποτελεί τόπο κατοικίας ελαφιών, άγριων αρκούδων, κογιότ, ενυδρίδων των ποταμών και λύκων.

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΠΑΝΦ ΚΑΝΑΔΑΣ

Το πάρκο ανακηρύχθηκε το 1984 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO ενώ φιλοξενεί και καριμπού, ένα σπάνιο είδος ελαφιού. Πρόκειται για το παλαιότερο εθνικό πάρκο που ιδρύθηκε στα Βραχώδη Όρη το 1885 και αποτελεί ένα από τα πιο επισκέψιμα εθνικά πάρκα του κόσμου.

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΠΑΝΦ ΚΑΝΑΔΑΣ

Αξίζει να απολαύσει κανείς μια κρουαζιέρα στη λίμνη Μινεγουάνκα, μιας από τις μεγαλύτερες λίμνες της πολιτείας της Αλμπέρτας καθώς και το εντυπωσιακό ξενοδοχείο Banff Springs που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα.

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΠΑΝΦ ΚΑΝΑΔΑΣ

Εθνικό Πάρκο Μπανφ / Καναδάς

Διαφορά ώρας: 9 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο Καναδά (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,46 δολάρια)

10 μέρη που γυρίστηκε το Star Wars και είναι αληθινά!

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 15 ώρες και 30 λεπτά από την Αθήνα μέσω Φρανκφούρτης για το Κάλγκαρι και 15 ώρες και 40 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Φρανκφούρτης για το Κάλγκαρι. Από εκεί φτάνετε με τρένο στην πόλη Μπανφ σε 50 λεπτά και στη συνέχεια στο Εθνικό Πάρκο οδικώς σε 15 λεπτά.

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΠΑΝΦ ΚΑΝΑΔΑΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΠΑΝΦ ΚΑΝΑΔΑΣ

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ