Καταρράκτες με κρυστάλλινα νερά ξεπροβάλλουν μέσα στην καταπράσινη, παρθένα φύση ενώ οι κοκοφοίνικες σταματούν λίγο πριν ξεκινήσουν τα αφρισμένα κύματα των ακτών. Στην καρδιά του Ειρηνικού Ωκεανού το νησί Καουάι είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί στη Χαβάη και ένα από τα πλέον πιο βροχερά μέρη του κόσμου.

Καουάι, το πανάρχαιο και καταπράσινο νησί των Κήπων

Οι εξωτικές παραλίες, η σπάνια πανίδα, οι απέραντες κοιλάδες και οι χαμογελαστοί κάτοικοι αποτελούν σήμα κατατεθέν του Καουάι που είναι γνωστό και ως το νησί των Κήπων, λόγω της πλούσιας φύσης του.

ΝΗΣΙ ΚΑΟΥΑΙ ΧΑΒΑΗ

Μπορεί να είναι το λιγότερο ανεπτυγμένο τουριστικά νησί του συμπλέγματος της Χαβάης ωστόσο τα μοναδικής ομορφιάς τοπία του αποζημιώνουν τον ταξιδιώτη.

Σχετικά πρόσφατα ανακαλύφθηκε ένα πανάρχαιο χωριό που χρονολογείται από τα μέσα του 14ου αιώνα με κατοικίες και ναούς της εποχής.

Το Σένεντρε με την γραφική πολιτιστική του κληρονομιά

Με πάνω από εξήντα μαγευτικές παραλίες ιδανικές για θαλάσσια σπορ, θα δυσκολευτείτε να διαλέξετε σε ποια να κολυμπήσετε.

ΝΗΣΙ ΚΑΟΥΑΙ ΧΑΒΑΗ

Απολαύστε την τροπική ομορφιά του νησιού με πεζοπορία στο μονοπάτι Καλαλάου της ακτής Να Πάλι. Ακόμη επισκεφθείτε το φαράγγι Γουαϊμέα και το Μουσείο Γκρόουβ Φαρμ, όπου μπορείτε να δείτε από κοντά μία παραδοσιακή φυτεία ζαχαροκάλαμου.

Οι Ελληνικές παραλίες που γέμισαν από μέδουσες

Δοκιμάστε τις τοπικές γεύσεις όπως πουτίγκα καρύδας, χοιρινό καλούα και σολομό lomilomi και στολιστείτε με τις Lei, τις παραδοσιακές γιρλάντες με εξωτικά λουλούδια.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

kaouai

νησί Καουάι / Χαβάη

Διαφορά ώρας: 13 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο ΗΠΑ (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,14 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Λονδίνου και Σαν Φρανσίσκο είναι 23 ώρες και 52 λεπτά από την Αθήνα και 23 ώρες και 27 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μόναχο και Σαν Φρανσίσκο.

ΝΗΣΙ ΚΑΟΥΑΙ ΧΑΒΑΗ

ΝΗΣΙ ΚΑΟΥΑΙ ΧΑΒΑΗ

ΝΗΣΙ ΚΑΟΥΑΙ ΧΑΒΑΗ

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ