Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας ενισχύει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχει επιβάλει με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας του κορoνοϊού, επιβάλλοντας καραντίνα 14 ημερών σε όσους επιστρέψουν στη χώρα από την Ιταλία και την Ελλάδα, γεγονός που προκάλεσε την οργή των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών Ryanair και Aer Lingus.

Η Aer Lingus ανακοίνωσε ότι την ανησυχεί το γεγονός ότι η ιρλανδική κυβέρνηση είχε κατ’ επανάληψη δηλώσει τις τελευταίες εβδομάδες ότι σκοπεύει να υιοθετήσει την πιο χαλαρή πρόταση που εισηγήθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αντί για αυτό όμως μείωσε τον αριθμό των χωρών που εξαιρούνται από την καραντίνα.

Η νέα «Πράσινη Λίστα» που θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου εξαιρεί από την καραντίνα τους ταξιδιώτες που προέρχονται μόνο από επτά χώρες: την Κύπρο, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ισλανδία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Πολωνία.

Η Ryanair, η οποία έχει προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο αμφισβητώντας τη νομιμότητα της καραντίνας, τόνισε ότι ο τομέας των αεροπορικών εταιρειών και ο τουρισμός «δεν μπορούν να αντέξουν περαιτέρω καθυστερήσεις ή αναποφασιστικότητα». 

Η Ryanair ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τη χωρητικότητά της τον Οκτώβριο κατά 20%

Αυτή η απόφαση έρχεται επιπρόσθετα της περικοπής 20% που έχει ήδη ανακοινωθεί στα μέσα Αυγούστου!

Η Ryanair αναμένει τώρα ότι η χωρητικότητα του Οκτωβρίου θα μειωθεί από 50% σε περίπου 40%, αλλά αναμένει να διατηρήσει ένα load factor 70% + σε αυτό το μειωμένο πρόγραμμα.

Ryanair αεροπλάνο

Η Ryanair επιβεβαίωσε ότι αυτές οι μειώσεις χωρητικότητας ήταν απαραίτητες λόγω ζημιών που προκλήθηκαν στις κρατήσεις από συνεχείς αλλαγές στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τις πολιτικές της κυβέρνησης της ΕΕ, “πολλές από τις οποίες ανακοινώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, που υπονομεύουν την προθυμία των επιβατών να κάνουν μια κρατήσεις” όπως υποστηρίζει.

Σε ορισμένες χώρες (κυρίως στην Ιρλανδία), όπου η κυβέρνηση διατηρεί υπερβολικούς και ελαττωματικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς από την 1η Ιουλίου, οι τιμές Covid-19 έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε 50 ανά 100.000 ποπ. – υπερδιπλασιαστεί εκείνων της Γερμανίας και της Ιταλίας – όπου τα αεροπορικά ταξίδια εντός της ΕΕ επιτρέπονται ελεύθερα από την 1η Ιουλίου.» αναφέρει η ανακοίνωσή της.

Διαβάστε ακόμα:  Έναρξη δρομολογίων Αθήνα - Τελ Αβίβ και Ηράκλειο Λάρνακα από την TUS Airways

Η Ryanair χαιρετίζει το σχέδιο της Επιτροπής της ΕΕ για την κατάργηση των ταξιδιωτικών περιορισμών εντός της ΕΕ, με την επιφύλαξη μόνο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης του ECDC σχετικά με τα Covid case / θετικά ποσοστά τάσεων δοκιμής ανά χώρα και περιοχή της ΕΕ, και ζητεί την άμεση εφαρμογή αυτής της συντονισμένης προσέγγισης από όλα τα κράτη της ΕΕ, ειδικά την Ιρλανδία, έτσι ώστε οι πολίτες της ΕΕ να μπορούν να κάνουν απαραίτητες κρατήσεις για επαγγελματικά και οικογενειακά ταξίδια, χωρίς να ανησυχούν για ακυρώσεις πτήσεων ή / και περιορισμούς καραντίνας.

Eκπρόσωπος της Ryanair είπε: «Είμαστε απογοητευμένοι που μειώσαμε τη χωρητικότητα Οκτωβρίου από 50% του 2019 σε 40%. Ωστόσο, καθώς η εμπιστοσύνη των πελατών επηρεάζεται από την κακή διοίκηση των ταξιδιωτικών πολιτικών της πανδημίας του Covid από την Κυβέρνηση, πολλοί πελάτες της Ryanair δεν μπορούν να ταξιδέψουν για επαγγελματικούς ή επείγοντες οικογενειακούς λόγους χωρίς να υποβληθούν στην καραντίνα 14 ημερών. Ενώ είναι πολύ νωρίς ακόμη για να λάβουμε τελικές αποφάσεις σχετικά με το χειμερινό μας πρόγραμμα (από Νοέμβριο έως Μάρτιο), εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις και η κακή διαχείριση των κυβερνήσεων της ΕΕ για την επιστροφή των αεροπορικών ταξιδιών και την κανονική οικονομική δραστηριότητα, ενδέχεται να απαιτηθούν παρόμοιες περικοπές χωρητικότητας σε όλη την χειμερινή περίοδο. Ζητούμε από τον Υπουργό Μεταφορών της Ιρλανδίας Eamon Ryan να εξηγήσει γιατί πάνω από 2 μήνες αργότερα δεν έχει ακόμη εφαρμόσει καμία από τις 14 συστάσεις της Task Force της Κυβερνητικής Αεροπορίας που υποβλήθηκαν στην Κυβέρνηση στις 7 Ιουλίου. Θα πρέπει επίσης να εξηγήσει γιατί η NPHET κράτησε την Ιρλανδία κλειδωμένη όπως η Βόρεια Κορέα από την 1η Ιουλίου, ενώ την ίδια στιγμή η Ιταλία και η Γερμανία κατάργησαν όλους τους ενδοκοινοτικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και έχουν παραδώσει νούμερα Covid που είναι μικρότερες από το μισό, τις οποίες έχει η NPHET προεδρεύεται στην Ιρλανδία. Τα αεροπορικά ταξίδια εντός της ΕΕ δεν είναι το πρόβλημα και αυτές οι ελαττωματικές απαγορεύσεις ταξιδιού δεν αποτελούν λύση.»

Πηγή Airnews.gr

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

Προηγούμενο άρθροΑπίστευτο! 10+1 πόλεις στον κόσμο που η μετακίνηση με τα ΜΜΜ είναι δωρεάν!
Επόμενο άρθροEλληνικό τσιπάκι στις πτήσεις της NASA!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ