Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
36 C
Athens
ΑρχικήTravel News«Kάρτα ευκαιρίας»: Η ευρωπαϊκή χώρα που λανσάρει μια νέα άδεια για άτομα...

«Kάρτα ευκαιρίας»: Η ευρωπαϊκή χώρα που λανσάρει μια νέα άδεια για άτομα που αναζητούν εργασία

Η «κάρτα ευκαιρίας» επιτρέπει σε ανθρώπους να αναζητούν εργασία στη χώρα για έως και ένα χρόνο. Παρακάτω θα δείτε τι είναι γνωστό μέχρι στιγμή για την υποβολή αίτησης.

Ο κατάλογος των ψηφιακών νομαδικών θεωρήσεων συνεχίζει να αυξάνεται, αλλά αυτές οι βίζες ισχύουν μόνο για άτομα που διατηρούν τη δουλειά τους στη χώρα τους. Τι γίνεται με τους ανθρώπους που αναζητούν νέες ευκαιρίες;

- Advertisement -

Λοιπόν, αν αυτό ισχύει και για εσάς, ίσως θέλετε να σκεφτείτε τη Γερμανία. Η χώρα πρόκειται να λανσάρει ένα Chancenkarte – ή μια «κάρτα ευκαιριών» – για να ενθαρρύνει περισσότερους νέους, ειδικευμένους εργαζόμενους να πάνε στη χώρα και να καλύψουν τις ελλείψεις στο εργατικό δυναμικό της.
Η Γερμανία χρειάζεται περίπου 400.000 νέους ειδικευμένους υπαλλήλους ετησίως για να καλύψει τα κενά σε διάφορους κλάδους – μηχανική, πληροφορική και υγειονομική περίθαλψη ιδιαίτερα – και υπάρχουν ελπίδες ότι αυτή η κάρτα ευκαιριών, η οποία κυκλοφορεί από την 1η Ιουνίου και λειτουργεί σαν προσωρινή βίζα, θα προσελκύσει περισσότερους εκτός ΕΕ εργαζόμενους.

Οι κάτοχοι κάρτας θα μπορούν να αναλαμβάνουν θέσεις μερικής απασχόλησης και να εργάζονται έως και 20 ώρες την εβδομάδα ή να αναλαμβάνουν δοκιμαστικές εργασιακές εμπειρίες έως και δύο εβδομάδων. Εάν θέλουν να μεταβούν σε εργασία πλήρους απασχόλησης, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μακροχρόνια διαμονή.

Υπάρχουν βέβαια κάποιες απαιτήσεις. Οι υποψήφιοι πρέπει να μιλάνε αγγλικά ή γερμανικά, να έχουν τουλάχιστον δύο χρόνια επαγγελματική κατάρτιση ή πτυχίο πανεπιστημίου σχετικό με τον επιθυμητό ρόλο τους και πρέπει να αποδείξουν ότι διαθέτουν τα χρήματα ή τον μισθό για να καλύψουν τη διαμονή τους – λίγο πάνω από 12.000$ (10.212 £, 13.003 €).

Κάθε άτομο πρέπει επίσης να συγκεντρώσει τουλάχιστον επτά «πόντους». Αυτοί οι βαθμοί βασίζονται σε διαφορετικά κριτήρια – για παράδειγμα, θα λαμβάνετε έναν πόντο εάν είστε κάτω των 40 ετών ή για να εκπαιδευτείτε σε μια καριέρα όπου υπάρχει έλλειψη προσωπικού και δύο βαθμούς για την ηλικία κάτω των 35 και κάτοχος πιστοποιητικού Β1 στα γερμανικά.

Πέντε χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον τομέα σας τα τελευταία επτά χρόνια θα σας έδινε τρεις βαθμούς και η κατοχή επαγγελματικού τίτλου αναγνωρισμένου στη Γερμανία ή η άδεια άσκησης ενός ρυθμιζόμενου ρόλου όπως μηχανικός, δάσκαλος ή νοσοκόμος θα σας έδινε τέσσερις.

Έτσι, εάν σκέφτεστε να μετεγκατασταθείτε, αυτό μπορεί να είναι μια ευκαιρία για εσάς. Κάντε αίτηση για την κάρτα ευκαιρίας στο Γερμανικό Προξενείο της χώρας σας ή εναλλακτικά στο τοπικό Γραφείο Εγγραφής Αλλοδαπών στη Γερμανία.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,301LikesΚάντε Like
88,196 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ