Κάσος: Το κόσμημα των Δωδεκανήσων

H Κάσος είναι ένα από τα «στολίδια» των Δωδεκανήσων που όλοι πρέπει να επισκεφτούν κάποια στιγμή.

 

Η Κάσος είναι ελληνικό νησί του νότιου Αιγαίου και το νοτιότερο από τα Δωδεκάνησα. Βρίσκεται ανάμεσα στην Κρήτη και την Κάρπαθο και είναι ένας προορισμός που μπορεί να σου χαρίσει όμορφες στιγμές το καλοκαίρι.

Αυτοί είναι οι λόγοι για να επισκεφτείς την Κάσο:

1.Θα ζήσεις μια ξεχωριστή εμπειρία, διότι δεν είναι ο κλασσικός τουριστικός προορισμός με αποτέλεσμα να διαθέτει άγρια ομορφιά, που αξίζει να ανακαλύψεις.

2.Στην Κάσο θα βρεις το χωριό Αγία Μαρίνα στο οποίο θα απολαύσεις όμορφες βόλτες στα ιδιαίτερα σοκάκια.
3.Η Κάσος έχει δυο σπήλαια. Tο σπήλαιο Σελάι και το σπήλαιο Ελληνοκαμάρα είναι δυο μέρη που μπορείς να κάνεις μια εξόρμηση.
4.Στην Κάσο στήνουν πολύ συχνά πανηγύρια. Οι κάτοικοι του νησιού αγαπούν πολύ τη μουσική και είναι μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις. Μάλιστα, θα δοκιμάσεις και τοπικά εδέσματα όπως το πιλάφι με κανέλα και η ρακί ρέει άφθονη.

Πέντε διαδρομές με το αυτοκίνητο που θα σου μείνουν αξέχαστες!

Αποτέλεσμα εικόνας για Κασος

5.Το νησί είναι κατάλληλο για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ, καθώς ο καιρός ευνοεί και πολλοί επιλέγουν να ασχολήθουν με τις καταδύσεις όταν βρίσκονται εκεί.

6.Είναι μικρό νησί, οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείς για την μετακίνηση σου.

7. Οι παραλίες της Κάσου είναι αυτό που περιμένεις.  Η παραλία της Αγκάλης και το μικρό νησάκι απέναντι από την Κάσο είναι οι top επιλογές όσων επισκέπτονται το μέρος.

Αίγινα: Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα

Αποτέλεσμα εικόνας για Κασος

ΠΗΓΗ: neolaia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ