” Είναι σαν χαριτωμένα κουτάβια στο νερό” χαρακτηρίζει τους καρχαρίες(!) ο Steve Dee (44 ετών) δύτης από το Νιου Τζέρσεϊ που είναι γνωστός για την αγάπη του για τους καρχαρίες και περνά τις διακοπές του κάνοντας κατάδυσεις δίπλα τους σε όλο τον κόσμο!

- Advertisement -

Πρόσφατα βούτηξε στα κρυστάλλινα νερά του Bimini στις Μπαχάμες κάνοντας καταδύσεις δίπλα σε σφυροκέφαλους! Ελπίζει πως οι φωτογραφίες του θα είναι ένας τρόπος να “διαλυθεί” ο μύθος οτι οι καρχαρίες “προσπαθούν να φάνε ανθρώπους”.

Οι καταδύσεις με καρχαρίες δεν είναι ένα τυπικό είδος διακοπών αλλά για τον Steve Dee, δεν ισχύει αυτό καθώς περνά τον περισσότερο χρόνο του μέσα στο νερό…κάνοντας κατάδυση μέσα σε κλουβί δίπλα σε λευκούς καρχαρίες στο Μεξικό ή χαϊδεύοντας σφυροκέφαλους στις Μπαχάμες, τα οποία -για τους περισσότερους επικίνδυνα και αποκρουστικά- πλάσματα χαρακτηρίζει «χαριτωμένα κουτάβια νερό»!

Αυτή την ενασχόληση την αποφάσισε 10 χρόνια πριν στη διάρκεια μιας κρουαζιέρας με τη γυναίκα του. Από τότε οι καταδύσεις με καρχαρίες έγιναν μέρος της ζωής του και ο ίδιος λέει για αυτούς: “Είναι απίθανα ζώα και αρπάζω κάθε ευκαιρία να μιλάω στους ανθρώπους για την ανάγκη να τα προστατέψουμε”.

Εδώ θα δείτε ένα μέρος από το μοναδικό αυτό υποβρύχιο άλμπουμ του Steve Dee:

Χαϊδεύοντας την ουρά ενός τεράστιου καρχαρία – τίγρη

Το ιδιόμορφο κεφάλι του σφυροκέφαλου που το χρησιμοποιεί ως όπλο όταν κυνηγάει το θήραμα του

Καρχαρίες-τίγρεις (από τα μεγαλύτερα είδη καρχαρία στον κόσμο) κολυμπούν δίπλα στην κάμερα ελπίζοντας ότι ”κρύβει” τρόφιμα.

Ο καρχαρίας τίγρης έχει πάρει το όνομά του από τις σκοτεινές λωρίδες κάτω από το σώμα του, που μοιάζουν τις λωρίδες της τίγρης.

Ένας σφυροκέφαλος επιδεικνύει το… εντυπωσιακό σύνολο των δοντιών του, καθώς γλιστράει μέσα στο νερό. 

Το θήραμα του καρχαρία ανάμεσα στα αιχμηρά δόντια του.

Ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας ανοίγει το στόμα του, καθώς προσπαθεί να πιάσει το θηραμά του! Αυτό το πλάνο είναι στα ανοικτά των ακτών του Μεξικού.Ο Dee έχει δηλώσει ότι η ”ερωτική” σχέση του με το νερό ξεκίνησε από παιδί και εξελίσσεται…

Ο Dee κάθεται στον πυθμένα της θάλασσας με μια ομάδα δυτών καθώς παρακολουθούν τους καρχαρίες τίγρεις να “περικυκλώνουν” το σκάφος τους.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ