- Advertisement -

Είναι γεγονός πως μικροί, μεγάλοι λέμε ναι στα σπαγγέτι, στο αγαπημένο πιάτων των Ιταλών και όχι μόνο.

Η pasta, όπως οι Ιταλοί την αποκαλούν στην γλώσσά τους, συνδυάζεται με πολλά είδη σάλτσας. Σάλτσα πικάντική, με φρέσκια ντομάτα, κρεμμυδάκι και πολλές, πολλές άλλες λιχουδιές που σίγουρα τρελαίνουν τον ουρανίσκο μας.
Όμως τη γευστική μακαρονάδα δεν την κάνει μόνο η σάλτσα αλλά και ο τρόπος με τον οποίο μαγειρεύουμε τα μακαρόνια μας.
Οι πιο διάσημοι Ιταλοί σεφ, λύνουν τη σιωπή τους και χωρίς φόβο αλλά με πάθος αποκαλύπτουν τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά.

Ας δούμε ποια είναι και…. ας περάσουμε στην πράξη.

1. Λέμε ναι στο σωστό μέγεθος της κατσαρόλας.

Αποτέλεσμα εικόνας για κατσαρολα μακαρονια μεγεθος

Κανόνας νούμερο 1. Ποτέ δεν σπάμε τα μακαρόνια στη μέση, ενώ συγχρόνως επιλέγουμε ένα μεγάλο μέγεθος κατσαρόλας. Δίνουμε χώρο στην αγαπημένη μας πάστα, ώστε τα σπαγγέτι να μην κολλάνε μεταξύ τους.

Διαβάστε ακόμα: Μεγάλο Χωριό: Γιατί ΜΙΑ φορά δεν αρκεί!

2. Λέμε ναι στο αλάτι.

Αποτέλεσμα εικόνας για spaghetti

Ξέρω, ξέρω….Αρκετοί το αποφεύγετε για τους δικούς σας ξεχωριστούς και αρκετά ιδιαίτερους λόγους. Στα μακαρόνια όμως θα κάνετε μια μικρή υποχώρηση.
Γιατί. Σύμφωνα με τους σεφ, ο λόγος που το προσθέτουμε δεν είναι τόσο για νοστιμιά όσο για να “σκληρύνει” κατά κάποιο τρόπο η επιφάνεια των μακαρονιών ενώ το αλάτι βοηθά ιδιαίτερα στο μαγείρεμα των noodles.

Διαβάστε ακόμα:

3. Συμβουλή.

Αποτέλεσμα εικόνας για spaghetti
Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε τα μακαρόνια σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σε αντίθετη περίπτωση; Το αποτέλεσμα θα είναι εκείνο που συχνά- πυκνά αντικρύζετε όταν τους γυρίζετε την πλάτη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Δηλαδή τα μακαρόνια να «κολλάνε» μεταξύ τους δημιουργώντας μια μπάλα.

4. Και τέλος…. Σουρώνουμε πρώτα τα μακαρόνια και μετά τα ξεπλένουμε.

Και…ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ