Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
35.4 C
Athens
ΑρχικήTrip IdeasΚέρκυρα: Μην μένεις στην πόλη σου έχουμε εκδρομή!

Κέρκυρα: Μην μένεις στην πόλη σου έχουμε εκδρομή!

SMALL TRIPS…

Το κέντρο της Κέρκυρας είναι πανέµορφο, όµως δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να κάνετε µικρές… διαδροµές και να γνωρίσετε καλύτερα τις τοπικές παραδόσεις αλλά και να θαυµάσετε την φυσική οµορφιά του τόπου!

Στρινύλας (30 χλµ., περ. 1 ώρα)

Χτισµένο στα βόρεια του νησιού, στα 650 µέτρα, το γραφικό χωριό µε το µεγαλύτερο υψόµετρο στην Κέρκυρα, προσφέρει εκτός των άλλων υπέροχη πανοραµική θέα σε όλο το νησί. Φηµίζεται για το κρασί και τις ταβέρνες του που βρίσκονται στη µικρή πλατεία του χωριού, όπου προσφέρουν πεντανόστιµα παραδοσιακά κερκυραϊκά φαγητά, κυνήγια αλλά και ψητά της ώρας!

- Advertisement -

Ηλιοβασίλεμα στο πανέμορφο λιμάνι της Κασσιόπης

Παλαιοκαστρίτσα (25 χλµ., περ. 50’)

Αποτελεί µία από τις πιο αναγνωρίσιµες περιοχές της Κέρκυρας, µε σήµα κατατεθέν τα κρυστάλλινα νερά, τη βραχώδη ακτή της, τις χρυσαφένιες αµµουδιές της και το πράσινο που την περιβάλλει. Αξίζει να επισκεφτεί κανείς το ιστορικό µοναστήρι της Παναγιάς της Παλαιοκαστρίτισσας, που είναι χτισµένο σε έναν απόκρηµνο βράχο και η θέα του… κόβει την ανάσα. Μέσω ενός παλιού µονοπατιού µπορείτε να φτάσετε στο χωριό Λάκωνες που βρίσκεται στο λόφο πάνω από την Παλαιοκαστρίτσα και να ξεκουραστείτε σε κάποιο από τα γραφικά καφενεία.

Το Μοναστήρι της Παναγίας Παλαιοκαστρίτσας

Κρήνη (27 χλµ., περ. 50’)

Από αυτό το µικρό χωριουδάκι, ξεκινά το µονοπάτι που οδηγεί στο µεσαιωνικό κάστρο Αγγελόκαστρο, ένα από τα σηµαντικότερα βυζαντινά κάστρα της Ελλάδος. Λόγω της στρατηγικής του θέσης, έπαιξε σηµαντικό ρόλο στην περιοχή για πολλούς αιώνες. Μέσα στο φρούριο υπάρχουν 2 εκκλησίες, της Αγίας Κυριακής που είναι χτισµένη πάνω στον βράχο και θυµίζει σπηλιά και των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Τάσος Δούσης: Στο Μοναστηράκι ανακάλυψα το καλύτερο wine bar στην Ελλάδα! Οι ξένοι παραληρούν και έχει 1069 σχόλια με βαθμολογία 5,0

Το Αγγελόκαστρο, ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά κάστρα της Ελλάδας

Tip: Θα πρέπει να φορέσετε τα αθλητικά σας παπούτσια καθώς θα χρειαστεί να περπατήσετε ένα πολύ απότοµο και ανώµαλο µονοπάτι για τουλάχιστον 15 λεπτά. Είσ. €4. Καθηµερινά εκτός Δευτέρας 08:00-15:00 (Τ. 26610 48310).

Κυπριανάδες (45 χλµ., περ. 30 λεπτά)

Ένα µικρό χωριουδάκι, µε λίγους κατοίκους, χτισµένο όµως σε ένα καταπράσινο περιβάλλον καθώς από το χωριό περνά παραπόταµος του Τυφλού ποταµού, που δηµιουργεί ένα εξαιρετικό φυσικό τοπίο. Στα νερά του θα αντικρίσετε χέλια και χελωνάκια, ενώ δεν πρέπει να χάσετε τονπανέµορφο καταρράκτη, ύψους περίπου 8 µέτρων. Η πρόσβαση γίνεται µέσω ενός µικρού και στενού µονοπατιού που ξεκινάει από την βρύση των Κυπριανάδων και µε µικρή πεζοπορία µέσα από ένα καταπράσινο τοπίο, µετά από 500 µέτρα φτάνετε στον καταρράκτη.

Παλιά Περίθεια (50 χλµ., περ. 1 ώρα και 15’)

Είναι χτισµένο στους πρόποδες του όρους Παντοκράτορα και πολλοί την αποκαλούν ως “χωριό φάντασµα”, λόγω του ότι πλέον διαµένουν ελάχιστοι κάτοικοι… Περπατώντας στα λιθόστρωτα καλντερίµια, αντικρίζοντας τα ερειπωµένα αρχοντικά που είναι χτισµένα µε βάση την ενετική αρχιτεκτονική, θα µεταφερθείτε αυτόµατα σε άλλες εποχές. Η ερηµιά αυτή της περιοχής ασκεί µια µυστηριώδη γοητεία και προτρέπτει τον επισκέπτη για φυσιολατρικούς περιπάτους ώστε να ανακαλύψει κάθε σηµείο του χωριού µέσα στην καταπράσινη φύση.

Η είσοδος στην Παλιά Περίθεια, το “χωριό φάντασμα” της Κέρκυρας

Κασσιόπη (38 χλµ., περ. 1 ώρα)

Αυτό το γραφικό ψαροχώρι είναι µία από τις πιο δηµοφιλείς περιοχές της βορειοανατολικής ακτής της Κέρκυρας και φηµίζεται για τις µικρές αλλά πανέµορφες παραλίες της, όπως η Μπαταριά, το Κανόνι, ο Καλαµιώνας, ο Ηµερολιάς, και η Πιπίτου. Το χωριό έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ δηµοφιλές τουριστικό θέρετρο, όπου µπορείτε να βρείτε αρκετά bars, ταβέρνες, εστιατόρια µε φρέσκο ψάρι ακόµα και µηχανήµατα ανάληψης µετρητών.

Σιναράδες (13 χλµ., περ. 25 λεπτά)

Πρόκειται για ένα πανέµορφο χωριό πάνω από την παραλία του Άγιου Γόρδη και οι πλακόστρωτοι δρόµοι και τα κτήρια, δίνουν την εικόνα ενός παραδοσιακού χωριού που σε καλεί να το… περπατήσεις. Στο χωριό υπάρχουν 12 εκκλησίες, µε τον Άγιο Νικόλαο και τον Άγιο Σπυρίδωνα να είναι οι πιο σηµαντικές. Οι Σιναράδες διαθέτουν Λαογραφικό Μουσείο, Φιλαρµονική ορχήστρα και Πνευµατικό κέντρο. Ένα πανέµορφο πευκόδασος έξω από το χωριό προσφέρει µαγευτική θέα στο Γιαλισκάρι και την παραλία της Μαύρης Άµµου.

Αυτά είναι τα 10 καλύτερα και τα 10 «χειρότερα» εστιατόρια στην Αθήνα!

Μπενίτσες (14 χλµ., περ. 26 λεπτά)

Νότια της πόλης, θα συναντήσετε ένα από τα πιο γνωστά παραθαλάσσια χωριά του νησιού που ήταν και η πρώτη τουριστικά ανεπτυγµένη περιοχή της Κέρκυρας. Η έλξη που ασκεί στους επισκέπτες είναι µεγάλη, λόγω της θέσης του ανάµεσα στα καταπράσινα βουνά και τη θάλασσα, αλλά και των celebrities που το επισκέπτονταν για την έντονη νυχτερινή ζωή του. Οι τουριστικές του υποδοµές είναι εξαιρετικές από ξενοδοχεία, εστιατόρια, bars, nightclubs και οργανωµένες παραλίες.

Μπενίτσες, ένα από τα πιο γνωστά παραθαλάσσια χωριά

Γαστούρι (10 χλµ., περ. 20 λεπτά)

Χτισµένο στις πλαγιές ενός καταπράσινου λόφου, το χωριό διατηρεί ακόµα και σήµερα δείγµατα της παραδοσιακής του αρχιτεκτονικής. Στολίδι της περιοχής αποτελεί το φηµισµένο Αχίλλειο, το παλάτι της αυτοκράτειρας της Αυστρίας Ελισάβετ (Σίσσυ) που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου και λόγω της αδυναµία που είχε στον οµηρικό ήρωα Αχιλλέα, ονόµασε έτσι το ανάκτορό της. Το νεοκλασικό κτήριο περιβάλλεται απο υπέροχους κήπους και στο πίσω µέρος δεσπόζει το άγαλµα του «Θνήσκοντος Αχιλλέα», φιλοτεχνηµένο απο τον γερµανό γλύπτη Χέρτερ.

Το άγαλμα του “Θνησκοντας Αχιλλέα”, στην αυλή του Αχιλλείου στο Γαστρούρι

Ερεικούσα – Μαθράκι – Οθωνοί

Αφού βρίσκεστε στην Κέρκυρα, είναι πολύ µεγάλη ευκαιρία να κάνετε ένα µικρό ταξιδάκι στα διπλανά νησάκια που ναι µεν είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό, αλλά χαρακτηρίζονται ως µικροί παράδεισοι…

Το Μαθράκι έχει µόλις 145 κατοίκους και είναι το µικρότερο από τα Διαπόντια νησιά. Έχει ιδιαίτερα πυκνή βλάστηση, διάσπαρτους µικρούς οικισµούς που συνδέονται µεταξύ τους µε γραφικά µονοπάτια, έχει παραλίες µε ψιλή άµµο και περιτριγυρίζεται από υφάλους προσελκύοντας όλες τις ψαρόβαρκες της περιοχής. Θα βρείτε δύο ξενοδοχεία µε ωραία θέα και γραφικά ταβερνάκια.

Οι Οθωνοί, είναι το µεγαλύτερο από τα Διαπόντια νησιά µε 100 περίπου κατοίκους και αποτελεί το δυτικότερο σηµείο της Ελληνικής επικράτειας. Έχει δαντελωτές ακτές µε γαλαζοπράσινα νερά, εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηµατισµούς, πυκνή βλάστηση, µικρούς οικισµούς µε πετρόχτιστα σπίτια. Πρόκειται για ένα θαυµάσιο τόπο, ιδανικό για ήσυχες διακοπές µε λίγα ενοικιαζόµενα δωµάτια και δυο-τρεις ταβέρνες γύρω από το λιµάνι.

Η παραλία στους Οθωνούς, σε ένα από τα όμορφα Διαπόντια νησιά

Η Ερεικούσα είναι το βορειότερο από τα Διαπόντια νησιά και έχει 335 κατοίκους. Αξιοθέατα του νησιού είναι τα παραδοσιακά Ελαιοτριβεία του, που παράγουν και σήµερα λάδι µε τον παραδοσιακό τρόπο, οι εκκλησίες µε τα πέτρινα καµπαναριά και οι παραδοσιακοί οικισµοί. Στην πραγµατικότητα όµως, το σηµαντικότερο αξιοθέατο του νησιού είναι οι… υπέροχες παραλίες του.

Info: Από το λιµάνι του Αγίου Στεφάνου (40 χλµ., περ. 1 ώρα) µπορείτε να πάρετε το καραβάκι για τα Διαπόντια νησιά. Για Μαθράκι – Οθωνοί (Δευτ. – Παρ. 10:15), για Ερεικούσα (Δευτ. 07:45, Τετ. 10:15) Εισ. €10/ µε επιστροφή. ASPIOTIS LINES (Τ. 26610 91431, 6932 445395, www.aspiotislines.gr).

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,295LikesΚάντε Like
88,156 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ