Σταθερά πρώτη για μία ακόμη χρονιά η Χαλκιδική στις προτιμήσεις των Σέρβων, Ρουμάνων και Βουλγάρων τουριστών σε σχέση με την Ελλάδα. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τα στοιχεία των τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται με τον Ελληνικό τουρισμό, στις τουριστικές εκθέσεις ITTFA, TTR και Holiday & Spa, που πραγματοποιήθηκαν στο Βελιγράδι, στο Βουκουρέστι και στη Σόφια.

Κι όμως, το «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει», δεν είναι καθόλου υπερβολή. Δείτε για ποιους!“Πολύ μεγάλη η προσέλευση του κοινού, τεράστιο το ενδιαφέρον για την περιοχή μας και ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, καταγράφηκε και αξιοποιήθηκε κατάλληλα από τους εκπροσώπους του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής που παρέστησαν στις εκθέσεις και είχαν και την ευθύνη των αυτόνομων και επιβλητικών περιπτέρων της Χαλκιδικής”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.

Σταθερή αξία η Βαλκανική αγορά για τη Χαλκιδική

Σύμφωνα με τον Τουριστικό Οργανισμό, πάνω από 10.000 επισκέπτες και στις 3 εκθέσεις επισκέφθηκαν τα περίπτερα της Χαλκιδικής και το προωθητικό υλικό των φορέων της Χαλκιδικής και του Τουριστικού Οργανισμού έγινε ανάρπαστο. Δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στο καινούριο τουριστικό προϊόν της Χαλκιδικής, το «5ο στοιχείο» [www.aristotle-halkidiki.gr] που ανέπτυξε ο Οργανισμός με το Δήμο Αριστοτέλη με αφορμή το επετειακό έτος Αριστοτέλη, επί της ευκαιρίας της συμπλήρωσης 2400 χρόνων από τη γέννηση του σπουδαίου φιλοσόφου. Τεράστιο το ενδιαφέρον των επισκεπτών και για την Αμμουλιανή, όπως τονίζεται.

Διαβάστε ακόμα:
«Ενισχυμένο» το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού 2021: Περισσότεροι φέτος οι δικαιούχοι

Κι όμως, το «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει», δεν είναι καθόλου υπερβολή. Δείτε για ποιους!Σημαντική ήταν και η παρουσία των τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις αγορές. Meli Group, Filos Travel, Bros Travel, Mouzenidis Group, Zeus Travel έκαναν ακόμη πιο ισχυρή την παρουσία μας στις Βαλκανικές αυτές χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως κλείστηκε συμφωνία για επίσκεψη τηλεοπτικού συνεργείου από τη Βουλγαρία στην Χαλκιδική για την παραγωγή προγραμμάτων με σκοπό την προβολή του νομού μας και επίσης οριστικοποιήθηκαν επισκέψεις δημοσιογράφων και bloggers για press trips και από τις τρεις χώρες.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ