Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
28.4 C
Athens
ΑρχικήΜη κατηγοριοποιημένοΚίνα: Ανακάλυψαν τάφο Μαρκήσιου 3.000 χρόνων

Κίνα: Ανακάλυψαν τάφο Μαρκήσιου 3.000 χρόνων

Η αυτόνομη περιφέρεια της Νινγκσιά Χούι στη βορειοδυτική Κίνα μπορεί να τελούσε υπό την κυριαρχία των Κινέζων αυτοκρατόρων πολύ νωρίτερα από ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα οι αρχαιολόγοι, μετά την πρόσφατη ανακάλυψη τάφων ηλικίας 3.000 χρόνων κατά τη διάρκεια ανασκαφών.

Ειδικοί από κορυφαία αρχαιολογικά ινστιτούτα συγκεντρώθηκαν στην επαρχία Πενγκγιάνγκ της Νινγκσιά για να μετάσχουν στις ανασκαφές στο Γιαοχεγουάν, μία έκταση περίπου 620.000 τ.μ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας των αρχαιολόγων, όλοι οι τάφοι είχαν λεηλατηθεί πριν από την έναρξη των ανασκαφικών εργασιών στις αρχές του 2017. Ωστόσο, η αρχαιολογική ομάδα ανακάλυψε τον κυρίως τάφο ενός μαρκήσιου, 13 μέτρα κάτω από τη γη.

- Advertisement -

Αν και δεν βρέθηκαν ορειχάλκινα ταφικά αγγεία με επιγραφές που να αναφέρουν τον ιδιοκτήτη του τάφου, οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως δύο φυλαχτά από νεφρίτη.

Κίνα: Κουανζού, «το πρώτο λιμάνι της Ανατολής»

 

kina tafos

Ένα παρόμοιο φυλαχτό είχε ανακαλυφθεί στον αρχαιολογικό χώρο Γινχού, στην κεντρική επαρχία Χενάν η οποία ήταν η αρχαία πρωτεύουσα την περίοδο της ύστερης δυναστείας Σανγκ (1300 π.Χ. έως 1046 π.Χ.).

Το νέο ξενοδοχείο που ανοίγει στην Σανγκάη προστατεύει την αρχαία κληρονομιά της Κίνας

«Ο νεφρίτης αποτελεί μία ισχυρή απόδειξη της σχέσης που είχε ο ιδιοκτήτης του τάφου με τις αυτοκρατορικές κυβερνήσεις κατά την περίοδο από τα τέλη της δυναστείας Σανγκ έως τα μέσα της δυναστείας των Δυτικών Τσου (1046 π.Χ. – 771 π.Χ.)», δήλωσε ο Τζανγκ Τιανέν, του αρχαιολογικού ινστιτούτου του Σαανσί.

kina tafos

Από την πλευρά του, ο Λίου Χου, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, δήλωσε ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής υποδηλώνει ότι η Νινγκσιά αποτελούσε τμήμα της αυτοκρατορίας από την ύστερη Δυναστεία των Σανγκ, περίπου 1.000 χρόνια νωρίτερα από ό, τι πιστευόταν μέχρι σήμερα.

Στην Κίνα κατασκευάζουν μπαμπούσκες-Panda! Πάνω από 15 εκατ. το χρόνο!

Η αρχαιολογική ομάδα έχει ανασκάψει μόνο το ένα τέταρτο της περιοχής και εικάζεται ότι σε αυτήν βρίσκονται περίπου 40 τάφοι.

kina tafos

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η τοποθεσία αυτή ήταν φέουδο του μαρκήσιου στα βόρεια σύνορα των δυναστειών. Δίπλα στον τάφο του μαρκήσιου οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν δύο τάφους με οστά αλόγων, καθώς και έναν τάφο μέσα στον οποίο ήταν ένα άρμα.

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαίο νεκροταφείο 5.500 ετών στη βορειοδυτική Κίνα

Εκτός από τους τάφους, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως τα ερείπια ενός εργαστηρίου χύτευσης χαλκού, τάφρους καθώς και ένα σύστημα αποχέτευσης.

Πηγή:iefimerida.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,270LikesΚάντε Like
88,477 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ