Λουλουδένια γλυπτά, τεράστιες μυρωδάτες καρδιές, πολύχρωμα παγώνια και σπιτάκια ντυμένα με άνθη. Ο κήπος των Θαυμάτων βρίσκεται στη Dubailand στο Ντουμπάι και φιλοξενεί πάνω από 100 εκατομμύρια λουλούδια στα 72.000 τ.μ. του.

Ο Κήπος των Θαυμάτων

- Advertisement -

Ο μεγαλύτερος κήπος λουλουδιών του κόσμου μοιάζει περισσότερο με μια υπαίθρια έκθεση τέχνης. Αποτελεί ένα κατασκευαστικό θαύμα καθώς εκεί προηγουμένως υπήρχε μόνο άμμος της ερήμου.

Το νησί που είναι μικρότερο από 1 km² και έχει 1200 κατοίκους

Έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες για τον μεγαλύτερο λουλουδένιο τοίχο στον κόσμο, ενώ οι φαντασμαγορικές συνθέσεις του προσελκύουν πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο.

ΚΗΠΟΣ ΝΤΟΥΜΠΑΙ

Οι συνθέσεις με λουλούδια περιλαμβάνουν πυραμίδες, τρένα, αυτοκίνητα, ανθρώπινες μορφές και ζώα. Αναμένεται να κατασκευαστεί και ένα λουλουδένιο ρολόι με διάμετρο 15 μέτρων με σχέδια που θα αλλάζουν δύο φορές το χρόνο.

ΚΗΠΟΣ ΝΤΟΥΜΠΑΙ

Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τον κήπο πάνω στα τρίκυκλα ποδήλατα που νοικιάζονται δωρεάν ή να επιβιβαστούν στο τρενάκι. Ο αρωματικός κήπος περιλαμβάνει θεραπευτικά φυτά από 200 χώρες ενώ εντυπωσιάζει ο κήπος των πεταλούδων με εννέα διαφορετικούς θόλους.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ