Ξαπλώστρες σε παραλία της Ινδονησίας

Ο εσωτερικός τουρισμός, ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο, αποτελεί οξυγόνο για την τόνωση της τουριστικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων που μπορεί να επιτευχθεί με την ενίσχυση του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού, ενός προγράμματος με έντονο κοινωνικό πρόσημο.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, ανέφερε πως το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού φέτος θα δεχθεί 300.000 δικαιούχους, ενώ για πρώτη φορά θα επιδοτηθούν και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Ωστόσο, στην επιδότηση δεν θα περιλαμβάνονται τα αυτοκίνητα.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό του 2020 εδώ.

Πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις

Πολλοί είναι αυτοί που αναμένουν αγωνιωδώς να ξεκινήσουν οι αιτήσεις μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ. Στην συνέντευξη του δήλωσε χθες ο κ. Πρωτοψάλτης. «Θα γίνει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο», δηλαδή μέχρι τις 21 Ιουνίου».

Όσον αφορά την διαδικασία υποβολής αιτήσεων ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν χρειάζεται να προσέλθουμε σε κάποια υπηρεσία. Είναι πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία. Ο δικαιούχος παίρνει ένα μοναδικό ηλεκτρονικό αριθμό που χρησιμοποιεί όταν πάει στο ξενοδοχείο. Τον δίνει στον ξενοδόχο και με βάση την ημερομηνία άφιξης και αναχώρησης γίνεται η χρέωση στο πρόγραμμα»

Διαβάστε ακόμα:  Skyscanner: Βρήκαμε την καλύτερη προσφορά για ταξίδι στο Δουβλίνο - Απευθείας πτήση από Αθήνα μόλις με €36

Τα κριτήρια επιπλέον μοριοδότησης

Ο κ. Πρωτοψάλτης τόνισε ότι. «Τα περισσότερα μόρια θα τα έχουν οικογένειες με εισόδημα έως 12.000 ευρώ, ενώ για κάθε παιδί θα αυξάνεται η μοριοδότηση. Επιπλέον, λαμβάνονται υπόψιν οι ημέρες ασφάλισης ή ημέρες ανεργίας που έχει ο δικαιούχος» σημείωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Δείτε αναλυτικά την συνέντευξη του κ. Πρωτοψάλτη για τον Κοινωνικό Τουρισμό του 2020:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ