Τρίτη, 9 Ιουλίου, 2024
33.7 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΚοπεγχάγη: Προνόμια στους τουρίστες που επιλέγουν φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες

Κοπεγχάγη: Προνόμια στους τουρίστες που επιλέγουν φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε το CopenPay, η νέα βιώσιμη «ταξιδιωτική» πρωτοβουλία της Κοπεγχάγης, που ανταμείβει τις φιλικές προς το κλίμα ενέργειες. Το δοκιμαστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου της Κοπεγχάγης, δηλαδή από τις 15 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2024, με την ελπίδα να συνεχιστεί επιτυχώς και να πειστούν και οι υπόλοιπες μεγαλουπόλεις.

Η Δανία στοχεύει να είναι πρωτοπόρος σε ένα ανερχόμενο τουριστικό κίνημα που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ της επιθυμίας να είναι βιώσιμη, της προώθησης βιώσιμων λύσεων και των ανάλογων ενεργειών.

- Advertisement -

Είναι μία από τις πιο βιώσιμες και κοινωνικά υπεύθυνες χώρες στον κόσμο, αναγνωρισμένη για τις καινοτόμες και προοδευτικές προσεγγίσεις της στην ανανεώσιμη ενέργεια και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία βιωσιμότητας, με δύο από τα πανέμορφα νησιά της, το Bornholm και το Samsø, να έχουν χαρακτηριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως τα πιο βιώσιμα νησιά. Δύο από τις φιλικές προς το περιβάλλον πρωτοβουλίες της είναι το CopenHill και το GreenKayak.

Το CopenHill λειτουργεί ως μονάδα καύσης απορριμμάτων και ταυτόχρονα προσφέρει ποικίλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Το κτίριο είναι σχεδιασμένο με γνώμονα τη βιωσιμότητα και την ενεργειακή απόδοση, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και προωθώντας την κυκλική οικονομία. Διαθέτει ένα μοναδικό αστικό πάρκο και μία πίστα σκι στην κορυφή του κτιρίου από ανακυκλωμένο χάλυβα, σκυρόδεμα και αλουμίνιο.

Tο GreenKayak είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στον καθαρισμό των υδάτινων οδών της πόλης μέσω της εθελοντικής συμμετοχής των πολιτών. Η πρωτοβουλία αυτή επιτρέπει στους ανθρώπους να νοικιάζουν καγιάκ δωρεάν, με την προϋπόθεση ότι θα μαζέψουν τα σκουπίδια από τα κανάλια της Κοπεγχάγης καθώς κωπηλατούν. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η μεγαλύτερη πόλη της Δανίας δίνει τώρα κίνητρα στους επισκέπτες να κάνουν πιο οικολογικές ταξιδιωτικές επιλογές.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να λάβουν εκπτώσεις ή ανταμοιβές σε διάφορα αξιοθέατα της πόλης για «πράσινες» δραστηριότητες, όπως η χρήση ποδηλάτων ή μέσων μαζικής μεταφοράς, ο εθελοντισμός για τον καθαρισμό των καναλιών και η συμμετοχή σε πρόγραμμα αστικής γεωργίας μέσω του Øens Have.

Για να εξασφαλίσετε πιστώσεις και να αποκτήσετε πρόσβαση στα προνόμια θα χρειαστείτε, ωστόσο, αποδείξεις, όπως ένα εισιτήριο τρένου ή μία φωτογραφία σας που κάνετε ποδήλατο ή που συμμετέχετε σε προσπάθειες καθαρισμού.

Οι 24 οργανισμοί-επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα σας προσφέρουν ως αντάλλαγμα προνόμια, όπως δωρεάν είσοδο και ξεναγήσεις σε μουσεία, δωρεάν γεύματα σε μοντέρνα βιώσιμα εστιατόρια και δωρεάν καφέ ή ποτό. Συλλέξτε απορρίμματα και κερδίστε ένα δωρεάν βιολογικό γεύμα. Φροντίστε τον κήπο του Μουσείου Karen Blixen και αποκτήστε ελεύθερη είσοδο. Περπατήστε ή κάντε ποδήλατο, και μία ώρα βόλτα με βάρκα είναι δική σας!

Σε ποιον δεν αρέσουν τα προνόμια, ειδικά όταν γνωρίζει ότι προκύπτουν από τη συμβολή του για το καλό του πλανήτη!

Δείτε επίσης:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,301LikesΚάντε Like
88,244 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ