Παρίσι απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού και στον Πύργο του Άιφελ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι το Παρίσι λόγω έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, με αποτέλεσμα την απαγόρευση της κυκλοφορίας!

Ο Εμανουέλ Μακρόν σε σημερινή του ανακοίνωση απαγορεύει την κυκλοφορία από τα μεσάνυχτα της 17ης Οκτωβρίου και για έναν μήνα. Η απαγόρευση αφορά από τις 9:00 το βράδυ έως τις 6:00 το πρωί στην περιοχή του Παρισιού (Ile-de-France) και Λιλ, Ρουέν, Σεντ-Ετιέν , Τουλούζη, Λιόν, Γκρενόμπλ, Μοντπελιέ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι και κλείσιμο καφέ και εστιατόρια

Η κυβέρνηση σημείωσε ότι η πανδημία του κορονοϊού στη Γαλλία συνιστά «καταστροφή για τη δημόσια υγεία» που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και δικαιολογεί τη λήψη αυστηρών μέτρων. Μάλιστα, η κυβέρνηση επιθυμεί παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μέχρι και τον Δεκέμβριο, αλλά δεν μπορεί να εφαρμόσει το μέτρο για περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου.

Οι ανακοινώσεις του Μακρόν ήταν σε δραματικούς τόνους, επισημαίνοντας τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα με την πανδημία. Σημείωσε δε ότι κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν θα επιτρέπονται ούτε οι επισκέψεις σε φίλους, ούτε σε εστιατόρια.

Παρίσι κλείσιμο λόγω κορονοϊού και μπαρ και εστιατόρια

Έτσι στο Παρίσι και στις άλλες πόλεις της απαγόρευσης τα εστιατόρια, μπαρ, θέατρα και οι κινηματογράφοι θα κλείνουν στις 21.00. Δεν θα υπάρξουν όμως περιορισμοί στα δημόσια μέσα μεταφοράς, ούτε απαγόρευση ταξιδιών μεταξύ διαφορετικών περιοχών της Γαλλίας. Να σημειωθεί ότι στο Παρίσι είχαν κλείσει μπαρ και καφέ αλλά τα εστιατόρια έμειναν ανοιχτά.

Οι επισημάνσεις του Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε ότι αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι διαφορετικό από το πρώτο, επειδή ο ιός έχει επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Χαρακτήρισε την κατάσταση «ανησυχητική», ωστόσο διαβεβαίωσε ότι «δεν έχουμε χάσει τον έλεγχο».

Την ημέρα, η καθημερινότητα των Γάλλων δεν θα αλλάξει. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, το χρειάζεται η οικονομία μας, εμείς το χρειαζόμαστε, τα παιδιά μας θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο», εξήγησε ο πρόεδρος.

Παρίσι κλέισιμο λόγω κορονοϊού και μπαρ

Ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων

Σήμερα, η Γαλλία ανακοίνωσε 22.591 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19. Είναι η τρίτη φορά μέσα σε έξι ημέρες που ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τις 20.000 σε 24ωρη βάση. Καταγράφηκαν επίσης 104 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 33.037. Συνολικά, τα κρούσματα φτάνουν τα 779.063 από την αρχή της πανδημίας.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων ατόμων σε 1.633 (για τρέχουσα εθνική χωρητικότητα περίπου 5.000 κλινών ΜΕΘ) και 84 θανάτους σε 24 ώρες, με συνολικό αριθμό θανάτων σχεδόν 33.000 σε επτά μήνες.

Η Βρετανία προηγήθηκε: Lockdown και στο Λίβερπουλ

Το Λίβερπουλ θα συμπεριληφθεί στο «τρίτο επίπεδο» των πιο αυστηρών νέων μέτρων κατά της εξάπλωσης της COVID-19, που αναμένεται να εξαγγελθούν στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι των τοπικών αρχών της πόλης, έπειτα από συζητήσεις με τη βρετανική κυβέρνηση.

Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε την εφαρμογή περαιτέρω μέτρων, αλλά και το κλείσιμο επιχειρήσεων στο Λίβερπουλ, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι των τοπικών αρχών, συμπεριλαμβανομένου και του δημάρχου Στιβ Ρόδεραμ, σε κοινή ανακοίνωσή τους.

«Παμπς και μπαρ, γραφεία στοιχημάτων, καζίνο, κέντρα παιχνιδιών για ενήλικες, αλλά και γυμναστήρια θα κλείσουν» προσθέτει η ανακοίνωση.

Λίβερπουλ κλείσιμο λόγω κορονοϊού

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν επίσης ότι το πρόγραμμα για τη χορήγηση αδειών άνευ αποδοχών που εξαγγέλθηκε πρόσφατα από τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ δεν ήταν αρκετό για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από τη διακοπή της λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών χαρακτηριστικά ανέφεραν: «Οι επιχειρήσεις στην περιοχή, ειδικότερα αυτές που δραστηριοποιούνται στον τομέα της φιλοξενίας και της προσφοράς σχετικών υπηρεσιών, θα υποστούν καταστροφικές συνέπειες ή μακροπρόθεσμη καταστροφή ή θα κλείσουν».

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ