Χάρτης Ευρώπης για covid

Ο χάρτης για τον κορονοϊό στην Ευρώπη έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς όλες οι χώρες είναι στο κόκκινο, εκτός από Ελλάδα, Φινλανδία και Ισλανδία, που είναι χρωματισμένες “πορτοκαλί”, ενώ το μόνο πράσινο σημείο αφορά σε ελληνική περιοχή, που είναι η μόνη covid-free σε ολόκληρη την Ε.Ε.

- Advertisement -

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) δημιουργεί χάρτες από όλη την Ευρώπη σχετικά με την πορεία του κορονοϊού σε κάθε χώρα της Ευρώπης, χρωματίζοντας ανάλογα με τα ημερήσια κρούσματα και ανανεώνοντας τα στοιχεία κάθε Πέμπτη. Έτσι η Ευρώπη είναι στο “κόκκινο”, αφού οι περισσότερες χώρες καταγράφουν πάνω από 150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό.

Ο χάρτης για τον κορονοϊό στην Ευρώπη

Εκτός από την Ελλάδα, τη Φινλανδία και την Ισλανδία, που είναι χρωματισμένες “πορτοκαλί”, όλη η υπόλοιπη Ευρώπη βρίσκεται στο “κόκκινο”. Μάλιστα όπως βλέπετε και στον χάρτη, η Ήπειρος και νησιά του Ιονίου είναι οι μόνες “πράσινες” περιοχές σε όλη την ΕΕ.

Χάρτης Ευρώπης για κορονοϊό πράσινη περιοχή στην Ελλάδα

Να σημειωθεί ότι οι χάρτες του ECDC έχουν ως στόχο την εφαρμογή μιας συντονισμένης προσέγγισης μεταξύ των χωρών της ΕΕ όσον αφορά στον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ δεν συλλέγει στοιχεία για την Βρετανία, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που είναι μέλη της ΕΕ), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Αυτές είναι οι 10 ασφαλέστερες χώρες για ταξίδια το 2021!

Με το βλέμμα στραμμένο στα ταξίδια του 2021, όλοι περιμένουμε μετά και την έναρξη των εμβολιασμών να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο και να ταξιδέψουμε με ασφάλεια σε αγαπημένους προορισμούς. Έτσι βρήκαμε ποιες χώρες προτείνονται ως οι ασφαλέστερες για ταξίδια στη μετά πανδημίας εποχή.

Ιταλία ασφαλέστερος προορισμός

Η ασφαλιστική εταιρία Berkshire Hathaway Travel Protection με έδρα τις ΗΠΑ παρουσίασε τη λίστα με τις 10 πιο ασφαλέστερες χώρες για ταξίδια το 2021, αφού ήδη έχουμε δει και τους προορισμούς που κλικάρονται περισσότερο από τους ταξιδιώτες στην πλατφόρμα της Airbnb.

Τα ταξίδια μέσα στο 2020 μειώθηκαν σε τεράστιο βαθμό, εξαιτίας της αβεβαιότητας και του φόβου του κορονοϊού. Έτσι, η ασφαλιστική εταιρεία BHTP συγκέντρωσε στοιχεία από τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης, τις αξιολογήσεις ασφάλειας του Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και στοιχεία σχετικά με το πόσο καλά ανταποκρίθηκαν οι χώρες σε σχέση με την πανδημία από τον ΟΟΣΑ, καταλήγοντας στις πιο ασφαλείς χώρες για ταξίδια.about:blank

Ιρλανδία ασφαλέστερος προορισμός 2021

Μεγάλη προσφορά από τη SkyExpress: Όλοι οι προορισμοί του εσωτερικού από €14,90!

Η λίστα με τις ασφαλείς χώρες για ταξίδια το 2021

  1. Καναδάς
  2. Νέα Ζηλανδία
  3. Αυστραλία
  4. Ισλανδία
  5. Ελβετία
  6. Γερμανία
  7. Σουηδία
  8. Ιταλία
  9. Ιρλανδία
  10. Ιαπωνία

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ