lockdown αθήνα νέα μέτρα

Φαίνεται πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά για την Αττική σχετικά με τον κορονοϊό, καθώς τα νέα στοιχεία των επιδημιολόγων από την χθεσινή ημέρα βάζουν εκ νέου την Αττική στο κόκκινο και τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για σκληρό lockdown και νέα μέτρα!

Συναγερμός για την Αττική

Μετά από δύο εβδομάδες σχετικής σταθεροποίησης των κρουσμάτων, τα επιδημιολογικά δεδομένα της Τρίτης σήμαναν και πάλι συναγερμό στις Αρχές της χώρας, ειδικά μάλιστα όταν ο μεταλλαγμένος κορονοϊός και πιο μεταδοτικός έχει ήδη προσβάλλει 200 άτομα στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Open.

Αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε μπροστά από νέα μέτρα, ίσως πιο αυστηρά, ειδικά και μετά το άνοιγμα των καταστημάτων αλλά και των σχολείων την επόμενη εβδομάδα. Οι ειδικοί μάλιστα της επιτροπής του υπ. Υγείας για τον κορονοϊό μετά και τη νέα έξαρση των κρουσμάτων δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν νέα αυστηρά μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές, όπως είναι και η Αττική.

Χαλαρώνουν τα μέτρα για τον κορονοϊό στη Μόσχα και από την άλλη κίνδυνος για νέο lockdown στη Γαλλία!

Lockdown Αττική

Ωστόσο, πρόβλημα φαίνεται πως υπάρχει με τους συνωστισμούς στους δρόμους και στα καταστήματα, ενώ ο καθυστερημένος εμβολιασμός δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ την κατάσταση. Η κατάσταση, μάλιστα, για τις «κόκκινες» περιοχές εξετάστηκε σε σύσκεψη την Τρίτη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασιστούν μέτρα ακόμα και την Παρασκευή σε περιοχές που έχουν έντονο επιδημιολογικό φορτίο και όπου έχει καταγραφεί συνωστισμός τις τελευταίες μέρες.

Δημόπουλος: Αν χρειαστεί, θα ληφθούν μέτρα νωρίτερα

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος μιλώντας στο ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι ο Φεβρουάριος και ο μισός Μάρτιος είναι οι πιο επικίνδυνοι μήνες για τον ιό της γρίπης.

Νέα μέτρα Αττική

«Παραδοσιακά στην Ελλάδα έχουμε το κύμα της γρίπης που είναι πιο καθυστερημένο από ό,τι στην Ευρώπη και μάλιστα στην Αττική σε σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα. Αυτό οφείλεται στις χαμηλότερες θερμοκρασίες, οι οποίες συνεπάγονται μεγαλύτερο συγχρωτισμό. Παράλληλα, είχαμε και αύξηση της κινητικότητας λόγω της αγοράς και της οικονομίας. Αν η αύξηση των κρουσμάτων συνεχιστεί και δούμε ότι αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, θα ληφθούν νέα μέτρα», σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Βόμβα» Γώγου – Δεν αποκλείεται να αλλάξει η απόφαση για το άνοιγμα

«Δεν αποκλείεται να αλλάξει η απόφαση για Γυμνάσια και Λύκεια αν τα πράγματα χειροτερέψουν», είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Όσον αφορά στην Αττική ο κ. Γώγος είπε ότι «είμαστε στην κόψη του ξυραφιού καθώς έχουμε στο αστικό κέντρο της χώρας μια ροή κρουσμάτων που είναι το 50% όσων εμφανίζονται σε όλη τη χώρα».

Και συνέχισε: «Όπως ξέρετε ο ιός είναι εδώ, υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο. Χθες, Τρίτη, είχαμε λίγες παραπάνω εισαγωγές, εξακολουθούμε να έχουμε 1.500 νοσηλευόμενους».

Επανερχόμενος στο θέμα αλλαγής των αποφάσεων ή της λήψης νέων μέτρων το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας είπε ότι «στο τραπέζι υπάρχουν πάντα όλα, όταν υπάρχει μια πανδημία δεν αποκλείεται τίποτα. Πάνω από όλα είναι η υγεία. Γι’ αυτό και άλλαξε το σύστημα για να έχουμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδας των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων κ.ά.

Θα κάνουμε Πάσχα με μέτρα – Κοινωνική αποστασιοποίηση για έναν χρόνο ακόμα!

Πάσχα με μέτρα

Μπορεί να άνοιξαν τα καταστήματα και το λιανεμπόριο, ετοιμάζονται να ανοίξουν τα Λύκεια και ενδέχεται να επιστραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό αλλά και το άνοιγμα των χιονοδρομικών, ωστόσο φαίνεται πως Πάσχα θα κάνουμε με μέτρα, ενώ τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης μπορεί να ισχύουν για τουλάχιστον άλλο ένα έτος!

Αυτό τουλάχιστον επισήμανε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) κ. Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, λέγοντας συγκεκριμένα πως θα υπάρχουν και το Πάσχα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος είναι να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι το τέλος Ιουνίου. 

Βρετανός επιδημιολόγος κάνει λόγο για κοινωνική αποστασιοποίηση ενός έτους

Ο καθηγητής γενετικής επιδημιολογίας του King’s College του Λονδίνου και επικεφαλής της έρευνας Covid Symptom Tracker, Tim Spector, τόνισε ότι η έξοδος από τη πανδημία πιθανόν να γίνει με αργά βήματα και δεν θα είναι απότομη.

πάσχα με lockdown και μέτρα

Ο ίδιος είπε πως θα περάσουμε σε σταδιακή εξομάλυνση της κατάστασης μετά το Πάσχα και προς το καλοκαίρι, η οποία ωστόσο θα διαρκέσει τουλάχιστον άλλο έναν χρόνο με χαμηλά επίπεδα κρουσμάτων, εστίες μόλυνσης που θα επανέρχονται, και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται για τουλάχιστον 1 έτος ακόμα.

“Ταξίδια εκδίκησης”: Τι είναι η νέα τάση στον τουρισμό στη μετά κορονοϊού εποχή;

“Οι άνθρωποι, είπε, δεν θα επιστρέψουν αμέσως στις προηγούμενες πρακτικές τους, και πολλοί πιθανόν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι και λίγοι θα μετακινούνται. Στα επόμενα 2 χρόνια τουλάχιστον, θα βλέπουμε τον ιό να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται και πάλι, όπως ξεσπά κάθε χρόνο μια βαριά γρίπη“, δήλωσε.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ