Δέκα χώρες ήταν στη λίστα αυτών που μένουν “απρόσβλητες” στον κορονοϊό μέχρι στιγμής, με τα Νησιά του Σολομώντα να χάνουν τη… μάχη της ανοσίας τους.

Τα Νησιά του Σολομώντα, ένα αρχιπέλαγος όπου οι άνθρωποι ζουν σχεδόν όπως οι πρόγονοί τους, παραδέχθηκαν το Σάββατο την ήττα τους στη μάχη με στόχο να μείνουν εκτός εμβέλειας της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς δεν απομένουν πλέον παρά μόνο εννέα μικρές απομονωμένες χώρες και περιοχές χωρίς κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης στην υφήλιο.

νησιά σολομώντα gizo

Πρόκειται για τα νησιά Κιριμπάτι, τα νησιά Μάρσαλ, τη Μικρονησία, το Ναούρου, το Παλάου, τα νησιά Σαμόα, τα νησιά Τόνγκα, το Τουβαλού και τα Βανουάτου.

Ο πρωθυπουργός τους Μανάσε Σογκαβάρε ενημέρωσε τους πολίτες της χώρας μέσω τηλεοπτικής εμφάνισης, πως ένας φοιτητής, αφού έφθασε προ ημερών στη χώρα μετά από ταξίδι από τις Φιλιππίνες, με ειδική πτήση επαναπατρισμού που μετέφερε 96 επιβάτες, διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από κορονοϊό.

“Μετά λύπης μου ανακοινώνω ότι η χώρα πλέον δεν είναι απαλλαγμένη από τον COVID-19, παρά τη συλλογική προσπάθειά μας να εμποδίσουμε την πανδημία”, είπε ο Σογκαβάρε στο έθνος.

νησιά σολομώντα εξωτική παραλία

Ο ίδιος συνεχίζοντας την ομιλία του, παρότρυνε τους 600.000 κατοίκους του αρχιπελάγους να παραμείνουν ψύχραιμοι, τονίζοντας πως θα γίνουν όλες οι ενέργειες για να μην υπάρχει εξάπλωση.

Ήδη έχει αρχίσει διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του νεαρού και λαμβάνονται επίσης άλλα μέτρα για να προληφθεί η εξάπλωση, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν είναι ανάγκη να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα.

Τόνισε μάλιστα πως ο φοιτητής, προτού ταξιδέψει, εξετάστηκε τρεις φορές και έλαβε αρνητικό αποτέλεσμα σε όλες τις περιπτώσεις στις Φιλιππίνες, ενώ διαγνώστηκε θετικός σε τεστ ρουτίνας κατά την άφιξή του στην πρωτεύουσα Χονιάρα και έχει τεθεί σε απομόνωση.

Μετά το κλείσιμο των συνόρων των Νησιών του Σολομώντα τον Μάρτιο, πάνω από 400 φοιτητές βρέθηκαν αποκλεισμένοι στις Φιλιππίνες, χώρα που πλήττεται σκληρά από την πανδημία του κορονοϊού.

Υπό την πίεση των γονιών τους, οι αρχές οργάνωσαν τον επαναπατρισμό τους με τρεις πτήσεις, η πρώτη εκ των οποίων έφθασε στη χώρα την Τρίτη. Παρά το πρώτο κρούσμα μόλυνσης, ο Σογκαβάρε διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την επιχείρηση επαναπατρισμού των φοιτητών που απομένουν.

Μαγεία: Το νησί με τις πανέμορφες παραλίες που δεν επισκέπτεται κανείς, επειδή…εξαφανίζεται!

νησιά σολομώντα πανοραμική

Με όμορφες παραλίες, χαμηλή εγκληματικότητα και φυσική ομορφιά, θα έλεγε κανείς ότι το νησί Τουβαλού θα ήταν μία καλή επιλογή για διακοπές…

Οι τουρίστες, όμως, φαίνεται να έχουν αντίθετη άποψη, αφού σύμφωνα με μελέτη που έδωσε στην δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (United Nations World Tourism Organization- UNWTO), το Τουβαλού ήταν η χώρα που επισκέφτηκαν οι λιγότεροι τουρίστες το 2016.

νησιά σολομώντα θάλασσα νησί πράσινο

Συγκεκριμένα, ο αριθμόςτων επισκεπτών ήταν 2.000 άνθρωποι. Αριθμός διπλάσιος από το 2014.

νησιά σολομώντα ερημικό νησάκι θάλασσα

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Travel + Leisure, το Τουβαλού πέρα από την χώρα με τους λιγότερους επισκέπτες έχει έρθει αρκετές φορές στο προσκήνιο και για τις εμφανίσεις επιπτώσεις που έχει σε αυτό η κλιματική αλλαγή.

νησιά σολομώντα αποβάθρα προς τη θάλασσα

Με την στάθμη της θάλασσας να έχει ανέβει αρκετά, τα Ηνωμένα Έθνη έχουν σημειώσει ότι το νησί είναι πιθανό να εξαφανιστεί στον 21ο αιώνα.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ