Αεροδρόμιο
Ενημερώθηκε στις 5 Ιουνίου 2020, 16:52

Καθώς αίρονται τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, γίνονται συζητήσεις για το μέλλον σχετικά με το ταξίδι με αεροπλάνο λόγω του κορονοϊού. Ποιες προφυλάξεις θα πρέπει να λαμβάνουν οι επιβάτες;

Το μεγάλο στοίχημα της εξέλιξης της τουριστικής χρονιάς είναι η ασφαλής είσοδος και έξοδος των επισκεπτών στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό προωθείται το «υγειονομικό διαβατήριο», όπως ανάφερε ο υπουργός Τουρισμού προκειμένου να περιγράψει μια μεθοδολογία «ασφαλούς εισόδου», όπως είπε.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο κ. Θεοχάρης ανάφερε, ότι γίνεται διαβούλευση στην ΕΕ προκειμένου σε κάθε Ευρωπαίο πολίτη που θα θέλει να ταξιδεύσει να του γίνεται ένα αξιόπιστο τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού. Κατά τα έως τώρα σενάρια, όποιος έρχεται από το εξωτερικό, θα πρέπει να διαθέτει έγγραφο που θα βεβαιώνει πως δεν έχει κορονοϊό, ενώ μαζικά θα είναι τα τεστ και σε όσους φτάνουν στην Ελλάδα οδικώς.

Διαβατήριο

Νέοι κανόνες στα ταξίδια και στα αεροδρόμια

Σε πολλές χώρες γίνονται συζητήσεις σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στα αεροδρόμια ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια κατά ένα ταξίδι με αεροπλάνο. Ενδεικτικά κάποια από τα μέτρα προστασίας που βρίσκονται στο τραπέζι είναι τα εξής:

  • Στους διαδρόμους επιβίβασης θα πρέπει να τηρείται η απόσταση των 2 μέτρων
  • Τα check-in είναι πιθανό να γίνονται έως και 4 ώρες νωρίτερα
  • Οι επιβάτες θα κατευθύνονται προς τις πύλες επιβίβασης μετά την λήψη μηνύματος από την εκάστοτε αεροπορική εταιρεία
  • Να γίνονται εκείνη τη στιγμή αιματολογικές εξετάσεις στους ταξιδιώτες
  • Ειδικά διαμορφωμένοι διάδρομοι απολύμανσης για τους ταξιδιώτες με αεροπλάνο, οι οποίοι μετά θα ελέγχονται και θα φέρουν ειδικό σήμα
  • Οι μεσαίες θέσεις στο αεροπλάνο είτε να παραμένουν κενές είτε να τοποθετείται πλέξιγκλας ανάμεσα στα καθίσματα

Πηγή: Daily Mail

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ