Airbnb σπίτι

Πολλές αλλαγές φέρνει στις κρατήσεις της Airbnb η νέα χρονιά, εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού από την 20ή Ιανουαρίου 2021! Αλλαγές στους όρους παροχής υπηρεσιών, στους όρους που άπτονται των πληρωμών, στην πολιτική Απορρήτου και στις πολιτικές των κρατήσεων και των ακυρώσεων φέρνει το 2021 για την Airbnb.

Οι αλλαγές στην Airbnb

Συγκεκριμένα, από την 20ή Ιανουαρίου του 2021, λόγω κορονοϊού, αλλάζει, μεταξύ άλλων, η Πολιτική Έκτακτων Περιστάσεων που ακολουθούσε η δημοφιλής πλατφόρμα. Έτσι, για τις κρατήσεις με άφιξη μετά την 19η Ιανουαρίου, θα ισχύει η ενημερωμένη Πολιτική, η οποία αποσαφηνίζει πώς θα αντιμετωπίζονται οι ακυρώσεις όταν προκύπτουν απρόβλεπτα συμβάντα, πέρα από τον έλεγχο των ταξιδιωτών μετά την κράτηση που καθιστούν αδύνατη ή παράνομη την ολοκλήρωση της κράτησής τους.

airbnb αλλαγές σε κρατήσεις

Κορονοϊός: Θα ανοίξει η εστίαση και το λιανεμπόριο 1η Δεκεμβρίου;

Συγκεκριμένα, η Airbnb αλλάζει τις συνθήκες που καλύπτονται από την Πολιτική Έκτακτων Περιστάσεων. Για παράδειγμα, καταργεί προβλέψιμα εποχικά καιρικά φαινόμενα, όπως τυφώνες και μεμονωμένα περισταστικά, όπως απροσδόκητη ασθένεια.

Οι επισκέπτες που επηρεάζονται από ένα συμβάν που καλύπτεται από την παρούσα πολιτική μπορούν να ακυρώσουν την κράτησή τους και να λάβουν, ανάλογα με τις περιστάσεις, επιστροφή χρημάτων σε μετρητά, ταξιδιωτικούς πόντους ή/και άλλο αντάλλαγμα.

Αντίστοιχα, οι οικοδεσπότες που επηρεάζονται από συμβάν που καλύπτεται από τη νέα Πολιτική μπορούν να ακυρώσουν χωρίς δυσμενείς συνέπειες, αλλά, ανάλογα με τις περιστάσεις, οι ημερομηνίες της κράτησης που ακυρώθηκε μπορεί να παραμείνουν αποκλεισμένες στα ημερολόγιά τους.

AEGEAN: Τι αλλάζει στις πτήσεις μετά το lockdown – Εσωτερικού & εξωτερικού

Ποιους αφορά

Από τις 20 Ιανουαρίου 2021, οι χρήστες που έχουν δηλώσει τον λογαριασμό τους Airbnb πριν από τις 30 Οκτωβρίου 2020 θα κληθούν να ελέγξουν και να συμφωνήσουν με τους ενημερωμένους Όρους. Θα πρέπει να αποδεχτούν τους ενημερωμένους Όρους για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό τους.

Εάν οι χρήστες έχουν καταχωρίσει τον λογαριασμό τους στην Airbnb στις ή μετά τις 30 Οκτωβρίου 2020, έχουν ήδη συμφωνήσει με τους ενημερωμένους Όρους Παροχής Υπηρεσιών, τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών Πληρωμών, την Πολιτική Χωρίς Διακρίσεις και άλλους όρους και πολιτικές.

Ποια συμβάντα καλύπτονται

Στη νέα Πολιτική χρησιμοποιείται ο όρος «συμβάν» στις ακόλουθες καταστάσεις που συμβαίνουν μετά την κράτηση, είναι απρόβλεπτες κατά τη στιγμή της κράτησης και αποτρέπουν ή απαγορεύουν βάσει νόμου την ολοκλήρωση της κράτησης.

Airbnb κρίση λόγω κορονοϊού και αλλαγή σε κρατήσεις
  • Αλλαγές στις απαιτήσεις της κυβέρνησης για τα ταξίδια. Απροσδόκητες αλλαγές στις προϋποθέσεις έκδοσης βίζας ή διαβατηρίου που επιβάλλονται από κρατική υπηρεσία και εμποδίζουν το ταξίδι προς τον προορισμό. Δεν ισχύει για την απώλεια ή τη λήξη των ταξιδιωτικών εγγράφων ή άλλες προσωπικές περιστάσεις που σχετίζονται με την εξουσιοδότηση ενός επισκέπτη να ταξιδέψει.
  • Κήρυξη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και επιδημιών. Η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επιδημία, πανδημία και κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, σε τοπικό ή κρατικό επίπεδο. Δεν ισχύει για ασθένειες που είναι ενδημικές ή σχετίζονται συνήθως με μια περιοχή, όπως είναι η ελονοσία στην Ταϊλάνδη ή ο δάγκειος πυρετός στη Χαβάη.
  • Κρατικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επιβάλλονται από κρατική υπηρεσία και εμποδίζουν ή απαγορεύουν το ταξίδι προς, τη διαμονή ή την επιστροφή από την τοποθεσία του καταλύματος. Δεν ισχύει για μη δεσμευτικές προειδοποιήσεις για ταξίδια και συναφείς κρατικές οδηγίες.
  • Στρατιωτικές δράσεις και άλλες εχθροπραξίες. Πράξεις πολέμου, εχθροπραξίες, εισβολές, εμφύλιος πόλεμος, τρομοκρατία, εκρήξεις, βομβαρδισμοί, επαναστάσεις, εξεγέρσεις, πολιτικές αναταραχές και εμφύλιες διαμάχες.
  • Φυσικές καταστροφές. Φυσικές καταστροφές, θεομηνίες, διακοπές στην παροχή βασικών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας σε μεγάλη κλίμακα, εκρήξεις ηφαιστείων, τσουνάμι και άλλα δυσμενή και ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα. Δεν ισχύει για καιρικές ή φυσικές συνθήκες που είναι αρκετά συνήθεις για να είναι προβλέψιμες στην εν λόγω τοποθεσία, για παράδειγμα τυφώνες που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της περιόδου τυφώνων στη Φλόριντα.

Έρευνα: Πώς διαμορφώνεται το ταξίδι το 2021! Στη μετά-κορονοϊού εποχή

Τι δεν καλύπτεται

Αυτή η πολιτική επιτρέπει μόνο ακυρώσεις για τα συμβάντα που περιγράφονται παραπάνω. Όλα τα άλλα συμβάντα εξαιρούνται. Παραδείγματα περιπτώσεων για τις οποίες δεν ισχύει η νέα Πολιτική περιλαμβάνουν: απροσδόκητη νόσο, ασθένεια ή τραυματισμό, κρατικές υποχρεώσεις όπως συμμετοχή ατόμου σε δίκη ως ενόρκου, παράσταση σε δικαστήριο ή στρατιωτικά καθήκοντα, προειδοποιήσεις για ταξίδια ή άλλες κρατικές οδηγίες (που δεν αποτελούν απαγόρευση των ταξιδιών), ακύρωση ή επαναπρογραμματισμό μιας εκδήλωσης για την οποία έγινε η κράτηση και προβλήματα στη μεταφορά που δεν σχετίζονται με συμβάν που καλύπτει η πολιτική, όπως κλείσιμο δρόμων, καθώς και ακυρώσεις πτήσεων, τρένων, λεωφορείων και πλοίων. Αν οι ταξιδιώτες ακυρώσουν μια κράτηση σε αυτές τις περιπτώσεις, το ποσό που θα τους επιστραφεί θα καθοριστεί από την πολιτική ακύρωσης που ισχύει για την κράτηση.

Off-The-Grid House, Pioneertown, Καλιφόρνια αλλαγές σε κρατήσεις airbnb από 2021

Τι θα κάνουν οι ταξιδιώτες στη συνέχεια

Αν η πλατφόρμα επιβεβαιώσει ότι αυτή η πολιτική ισχύει για την κράτηση ενός ταξιδιώτη, μπορεί να ακολουθήσει τις οδηγίες ακύρωσης που παρέχει η Airbnb. Συγκεκριμένα, θα έχει την επιλογή να ακυρώσει βάσει της νέας Πολιτικής, μεταβαίνοντας στη σελίδα «Ταξίδια» και ακυρώνοντας την κράτηση που επηρεάζεται. Αν κάποιος ταξιδιώτης πιστεύει ότι αυτή η πολιτική ισχύει για την κράτησή του, αλλά δεν έχει ειδοποιηθεί, μπορεί να επικοινωνήσει με την πλατφόρμα για να ακυρώσει την κράτησή του. Σε κάθε περίπτωση, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να παράσχουν δικαιολογητικά που να υποδεικνύουν πώς το συμβάν επηρέασε τους ίδιους ή την κράτησή τους.

Διαβάστε ακόμα:  Κίνα: Η εγκαταλελειμμένη ταράτσα που μεταμορφώθηκε σε παιδική χαρά σαν ουράνιο τόξο!

Ταξίδι στην εποχή κορονοϊού: Ο διευθύνων σύμβουλος της Booking Holding προειδοποιεί ότι το μέλλον των κρατήσεων θα είναι ακόμα πιο δύσκολο

Τι ισχύει για τον κορoνοϊό

Η εφαρμογή της Παρούσας Πολιτικής σχετικά με τη νόσο COVID-19 δεν θα αλλάξει όταν θα τεθεί σε ισχύ η νέα πολιτική στις 20 Ιανουαρίου 2021 και οι περισσότερες περιστάσεις που σχετίζονται με τη νόσο COVID-19 θα εξακολουθούν να μην καλύπτονται.

Σύμφωνα με την Πολιτική Ειδικών Περιστάσεων που σχετίζονται με τη νόσο COVID-19 και αφορά κρατήσεις που γίνονται μετά τις 14 Μαρτίου 2020 ισχύουν τα ακόλουθα:

Cob cottage, Καναδάς αλλαγές σε κρατήσεις Airbnb
  • Οι κρατήσεις για καταλύματα και Εμπειρίες στην Airbnb που πραγματοποιούνται μετά τις 14 Μαρτίου 2020 δεν θα καλύπτονται από την πολιτική ειδικών περιστάσεων, εκτός από τις περιπτώσεις όπου ο επισκέπτης ή ο οικοδεσπότης έχει νοσήσει με COVID-19. Στις περιστάσεις που αφορούν τη νόσο COVID-19 και δεν καλύπτονται ανήκουν: διακοπές λειτουργίας και ακυρώσεις μέσων μεταφοράς, προειδοποιήσεις και περιορισμοί για ταξίδια, συμβουλές υγείας και καραντίνες, αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία και άλλες κυβερνητικές εντολές, όπως εντολές εκκένωσης, κλείσιμο συνόρων, απαγορεύσεις για βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις και εντολές για παραμονή εντός σπιτιού. Η πολιτική ακύρωσης του οικοδεσπότη θα ισχύει ως συνήθως.
  • Σκοπός της πολιτικής ειδικών περιστάσεων είναι η προστασία των επισκεπτών και οικοδεσποτών από απρόβλεπτες συνθήκες που προκύπτουν μετά την πραγματοποίηση μιας κράτησης. Μετά την ημερομηνία κήρυξης της νόσου COVID-19 ως παγκόσμιας πανδημίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η πολιτική ειδικών περιστάσεων δεν ισχύει, διότι η νόσος COVID-19 και οι συνέπειές της δεν είναι πλέον απρόοπτες ή απρόβλεπτες. Όταν κάνετε κράτηση, μην ξεχάσετε να διαβάσετε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης του οικοδεσπότη και σκεφτείτε το ενδεχόμενο να κάνετε μια επιλογή που θα σας παρέχει ευελιξία.

Ποιο είναι το μέλλον της Airbnb σύμφωνα με το New York Times

Στα συντρίμμια της ταξιδιωτικής βιομηχανίας που έχει αφήσει ο κορονοϊός, η ενοικίαση καταλυμάτων δείχνει να έχει επιβιώσει έστω και με χαμηλό σφυγμό, αφού τα ενοικιαζόμενα σπίτια έγιναν τα καταφύγια κοινωνικής αποστασιοποίησης για όσους ακόμα διψούν για ταξίδια. Ποιο είναι όμως το μέλλον του Airbnb, της μεγαλύτερης πλατφόρμας ενοικίασης καταλυμάτων στον κόσμο;

Πώς κατάφεραν να επιβιώσουν τα ενοικιαζόμενα καταλύματα του Airbnb

Τα ενοικιαζόμενα σπίτια της Airbnb κατάφεραν να ξεπεράσουν τα ξενοδοχεία σε 27 παγκόσμιες αγορές, σύμφωνα με έρευνα των αναλυτών AirDNA. Με τα ταξίδια αναψυχής να σημειώνουν πολύ μικρή άνοδο το καλοκαίρι που μας πέρασε, παρατηρήθηκε ότι η ενοικίαση μεγάλων σπιτιών σε πιο απομονωμένους προορισμούς είχε μεγαλύτερη αύξηση σε συγκεκριμένους προορισμούς όπως οι ΗΠΑ, ακόμα και συγκριτικά με το καλοκαίρι του 2019. Δείτε και 6+1 Airbnb που έγιναν διάσημα από ταινίες και μπορείτε να μείνετε.

Η ταξιδιωτική βιομηχανία τους τελευταίους μήνες ασφυκτικά λόγω του κορονοϊού, με τις ενοικιάσεις καταλυμάτων και ξενοδοχείων να σημειώνουν πτώση κατά 36% το διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου 2020. Ο Νο. 1 “παίκτης” στα ενοικιαζόμενα καταλύματα είναι εδώ και χρόνια το Airbnb, με πάνω από 7 εκατομμύρια σπίτια σε πάνω από 220 χώρες, συμβάλλοντας στην αύξηση του υπερτουρισμού σε συγκεκριμένους προορισμούς αλλά και στην εκτόξευση της τιμής ενοικίων σε ορισμένες πόλεις, όπως η Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ, και, φυσικά, η Αθήνα.

Airbnb Application

Ποιο είναι το μέλλον του Airbnb

Σήμερα η αξία της Airbnb αγγίζει τα 18 εκατομμύρια δολάρια από τα 31 που άξιζε πριν την πανδημία. Όπως ανέφερε ο CEO της Airbnb, Brian Chesky στην εφημερίδα New York Times, ” ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει, απλώς δεν θέλει να μπει σε αεροπλάνο. Δεν θέλει να ταξιδέψει για δουλειά αλλά για ανψυχή, ούτε να επισκεφθεί μια τεράστια πόλη ή να μείνει σε ξενοδοχεία που βρίσκονται σε πολυσύχναστες συνοικίες. Ωστόσο, θέλει να βγει από το σπίτι. Επομένως, πιστεύουμε ότι η ζήτηση θα είναι ισχυρή και στο μέλλον. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον της ταξιδιωτικής βιομηχανίας”. Από τον περασμένο Αύγουστο το Airbnb έχει κάνει αίτηση να γίνει δημόσιο, με στήριξη από το Χρηματιστήριο Αξιών των ΗΠΑ. Όπως αναφέρουν ειδικοί στον τομέα του τουρισμού, εξακολουθεί να είναι πιο κερδοφόρο να νοικιάσει κανείς το σπίτι με βραχυχρόνια εκμίσθωση στο Airbnb παρά με την παραδοσιακή μακροχρόνια ενοικίαση.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Κορονοϊός: Τι αλλάζει στις κρατήσεις της Airbnb από τη νέα χρονιά
- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ