Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
34.8 C
Athens
ΑρχικήTravel News"Κουκλίστικη" ευρωπαϊκή χώρα αποτελεί "εργασιακό παράδεισο" - Μέσος μισθός 4.900 ευρώ!

“Κουκλίστικη” ευρωπαϊκή χώρα αποτελεί “εργασιακό παράδεισο” – Μέσος μισθός 4.900 ευρώ!

Μια πανέμορφη ευρωπαϊκή χώρα αποτελεί εργασιακό παράδεισο για πολλούς ανθρώπους, ενώ τα τελευταία χρόνια προσελκύει όλο και περισσότερους Έλληνες, αφού ο μέσος μισθός είναι εδώ τα 4.900 ευρώ.

Η ζωή στο εξωτερικό δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν, αφού η διαμονή σε μια ξένη χώρα εγείρει πολλά θέματα και δυσκολίες που εμφανίζονται τόσο σχετικά με το κόστος της ζωής όσο και με την γλώσσα αλλά και την κοινωνικοποίηση.

- Advertisement -
Λουξεμβούργο εργασιακός παράδεισος

Πολλοί ωστόσο είναι αυτοί που επιλέγουν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους για μια καλύτερη τύχη. Ανάμεσά τους και Έλληνες που ξενιτεύονται στην Ευρώπη ή και πιο μακριά.

Λουξεμβρούργο κουκλίστικη χώρα για εργασία

Ποια είναι όμως αυτή η κουκλίστικη ευρωπαϊκή χώρα που αποτελεί πόλο έλξης Ελλήνων για εργασία, βγάζοντας εκτός συναγωνισμού παραδοσιακούς επαγγελματικούς προορισμούς στην Ευρώπη όπως η Βρετανία και η Γερμανία;

Λουξεμβούργο εργασία για Έλληνες

Είναι η εξωτική Καραϊβική το τέλειο μέρος διανομής & εργασίας εν μέσω πανδημίας; Δίνει κίνητρα σε εργαζομένους

Το μαγευτικό Λουξεμβούργο

Εργασιακό παράδεισο για τους Έλληνες φαίνεται πως είναι το Λουξεμβούργο τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μια κουκλίστικη χώρα, με πρωτεύουσα την ομώνυμη πόλη που διακρίνεται για την ομορφιά και την γραφικότητά της.

Λουξεμβούργο γραφική πόλη με παραδοσιακά σπίτια

Σύμφωνα με τα επίσημα κρατικά στοιχεία, η ζωή εδώ έχει σχετικά χαμηλό κόστος σε σχέση με άλλες οικονομικά ισχυρά ευρωπαϊκές χώρες. Δεν είναι φυσικά στα επίπεδα της Ελλάδας, αφού ο κατώτατος μισθός είναι στα 2.141,99 ευρώ, ενώ το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα βρίσκεται στα 4.900 ευρώ.

Ψηφιακοί νομάδες: Τι είναι και 7 συμβουλές για όσους θέλουν να ακολουθήσουν την τάση αυτή

Λουξεμβούργο κουκλίστικη χώρα μέσα στο πράσινο

Το κόστος ζωής κυμαίνεται γύρω στα 700-800 ευρώ τον μήνα, χωρίς το ενοίκιο του σπιτιού, που συνήθως είναι στα 1.600 ευρώ για ένα σπίτι με 2 υπνοδωμάτια.

Λουξεμβούργο εργασιακός παράδεισος τη νύχτα

Οπότε το ποσό πλησιάζει τα 2.500 και προσθέτοντας τα έξοδα για νερό και ρεύμα, περίπου 400 με 500 ευρώ τον μήνα, φτάνουμε τα 3.000 ευρώ, που σημαίνει ότι υπάρχει κάθε μήνα ένα υπόλοιπο 2.000 ευρώ περίπου.

Ένα ταξίδι στο ξεχωριστό δουκάτο!

Ταξίδι στο Λουξεμβούργο - οδηγός

Το Λουξεμβούργο παρόλο που είναι παραμυθένιο και αποτελεί μια σημαντική έδρα για τα Ευρωπαϊκά Όργανα, τραπεζικά ιδρύματα και πολυεθνικές εταιρείες, είναι ένας όχι και τόσο δημοφιλής τουριστικός προορισμός και η πόλη του είναι μια από τις λιγότερο γνωστές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Η πόλη του Λουξεμβούργου είναι ένα γοητευτικό “πάντρεμα” του αρχαίου με το μοντέρνο, του τοπικού με το παγκόσμιο, της απλότητας με την πολυτέλεια. Αυτή η υπέροχη πόλη προσφέρει ένα συγκλονιστικό μείγμα ιστορίας, πολιτισμού, τέχνης και υπέροχου φυσικού κάλλους.

Η πόλη του Λουξεμβούργου

Είναι μια πολυπολιτισμική κοινωνία, αφού το 38% του πληθυσμού της πόλης αποτελείται από μετανάστες και συνεχίζει να δέχεται ένα συνεχές κύμα από business ταξιδιώτες. Η πόλη δεν είναι μόνο πανέμορφη, αλλά διαθέτει πολιτισμικά και ιστορικά μνημεία, μαγαζιά για shopping, υπέροχη γαστρονομική σκηνή αλλά και διασκέδαση, που την καθιστούν ιδανική για μια σύντομη απόδραση. Έχει ακόμα και δωρεάν όλες τις δημόσιες συγκοινωνίες! Βρίσκεται, επίσης, πολύ κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο, επομένως μπορείτε να συνδυάσετε το ταξίδι σας σε αυτές τις χώρες με μια εκδρομή στο Λουξεμβούργο. Αν πάλι, έχετε περισσότερο χρόνο, το μικροσκοπικό δουκάτο διαθέτει και μια υπέροχη εξοχή που μπορείτε να ανακαλύψετε, σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα. Ανακαλύψτε τον πλήρη οδηγό μας!about:blank

Τι να δείτε και να κάνετε στο Λουξεμβούργο

Διαβάστε τη λίστα με όσα πρέπει να κάνετε στην παραμυθένια αυτή πόλη. Δύσκολα δε θα μπει στη λίστα με τα μέρη που θέλετε να επισκεφτείτε.

Παλιά Πόλη του Λουξεμβούργου

H παλιά ιστορική πόλη του Λουξεμβούργου είναι ένα υπέροχο μέρος για να περιπλανηθείτε. Σταθείτε σε μια από τις γέφυρες και απολαύστε την εκπληκτική θέα της παλιάς πόλης με τις πέτρινες γέφυρες και τα παλιά σπιτάκια κατά μήκος του ποταμού. Καθώς και το παλιό φρούριο της παλιάς πόλης του Λουξεμβούργου. Πραγματικά θα αισθανθείτε σαν να βρίσκεστε σε παραμύθι!

Casemates du Bock

Casemates du Bock
Casemates du Bock

Οι πολεμίστρες του Bock είναι εύκολα προσβάσιμες κάτω από το παλιό φρούριο, Montée de Clausen. Πρόκειται για ένα τούνελ μήκους 17 χιλιομέτρων, αρχικά λαξευμένο από το βράχο από τους Ισπανούς ανάμεσα στο 1737 και το 1746. Οι πολεμίστρες αποτέλεσαν καταφύγιο για πάνω από 35.000 ντόπιους και χιλιάδες στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και είναι γνωστές για τη μεγάλη ιστορική τους σημασία για το Λουξεμβούργο. Αποτελούνται από ατμοσφαιρικά περάσματα, διαφορετικά επίπεδα και εντυπωσιακές πέτρινες σκάλες και έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Παλάτι του Μεγάλου Δούκα

Παλάτι του Μεγάλου Δούκα, Λουξεμβούργο
Παλάτι του Μεγάλου Δούκα, Λουξεμβούργο

Ως η αρχική κατοικία του Μεγάλου Δούκα και της βασιλικής οικογένειας, το Παλάτι του Μεγάλου Δούκα στην πόλη του Λουξεμβούργου (Palais Grand-Ducal) αποτελεί εκπληκτικό δείγμα αρχιτεκτονικής και χτίστηκε το 16ο αιώνα κατά τη διάρκεια της Φλαμανδικής Αναγέννησης. Η εσωτερική διακόσμηση του παλατιού είναι ένας εξαίσιος συνδυασμός μιας ποικιλίας από στυλ: είναι μια εκλεπτυσμένη ισορροπία ανάμεσα στο ρομαντικό και μεσαιωνικό-γοτθικό ύφος και στο βιομηχανικό σχεδιασμό του Γερμανού σχεδιαστή Ingo Maurer.

Μουσείο Ιστορίας της Πόλης του Λουξεμβούργου

Μουσείο Ιστορίας, Λουξεμβούργο
Μουσείο Ιστορίας της Πόλης του Λουξεμβούργου

Το Μουσείο Ιστορίας της Πόλης του Λουξεμβούργου στεγάζεται σε ένα σύμπλεγμα από τέσσερα ανακαινισμένα σπίτια του 17ου αιώνα. Το μουσείο αντανακλά όχι μόνο την ιστορία του Λουξεμβούργου ως πόλη και έθνος, αλλά και την αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα και ανάπτυξη της πόλης και του πληθυσμού της από το 10ο αιώνα. Εκτός από μια ποικιλία από διαδραστικά πολιτισμικά προγράμματα και εκδηλώσεις, η συλλογή που εκτίθεται στο μουσείο αποτελείται από φωτογραφίες, καρτ ποστάλ, κεραμικά είδη, τοπογραφικές μακέτες και δείγματα αστικής ανάπτυξης, καθώς και μια ποικιλία από ιδιαίτερα αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Château de Vianden (Κάστρο Vianden)

Κάστρο Vianden, Λουξεμβούργο
Κάστρο Vianden, Λουξεμβούργο

Στην πόλη Vianden, το ομώνυμο κάστρο χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο εκπληκτικά κάστρα της χώρας. Χτίστηκε μεταξύ του 11ου και του 14ου αιώνα και είναι μια από τις μεγαλύτερες φεουδαρχικές κατοικίες της γοτθικής εποχής στην Ευρώπη. Τα κύρια μέρη του κάστρου ήταν το εκκλησάκι και τα δυο παλάτια (μικρό και μεγάλο) που κατασκευάστηκαν από τα τέλη του 12ου αιώνα μέχρι το πρώτο μισό του 13ου αιώνα. Ανακαινίστηκε το 1977 και θεωρείται ως ένα σημαντικό μνημείο της Ευρωπαϊκής ιστορίας. (www.castle-vianden.lu)Η ομορφότερη πόλη του Βελγίου με τα μεσαιωνικά κτήρια και τα γραφικά σοκάκια…

Καθεδρικός του Λουξεμβούργου (Cathédrale Notre-Dame)

Καθεδρικός, Λουξεμβούργο
Καθεδρικός του Λουξεμβούργου

Καθεδρικός ναός του Λουξεμβούργου χτίστηκε το 17ο αιώνα, ανάμεσα στο 1613 και το 1621 από τους Ιησουίτες. Η βόρεια πύλη του είναι εμπνευσμένη από το στυλ του μπαρόκ και θεωρείται ως το πιο αξιοθαύμαστο σημείο του επιβλητικού κτιρίου, που είναι στολισμένο με πολυτελείς λεπτομέρειες από όμορφο βιτρό του 19ου και 20ού αιώνα, μοντέρνα γλυπτά και ένα μικροσκοπικό άγαλμα της Παναγίας και του Ιησού πάνω από το ιερό. Οι τάφοι της βασιλικής οικογένειας βρίσκονται στην κρύπτη και φυλάσσονται από 2 λιοντάρια που σχεδίασε ο Auguste Trémont.

Φιλαρμονική του Λουξεμβούργου

Φιλαρμονική του Λουξεμβούργου
Φιλαρμονική του Λουξεμβούργου

Η Φιλαρμονική του Λουξεμβούργου είναι ο συναυλιακός χώρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λουξεμβούργου. Αντιπροσωπεύει τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης και πρόκειται για ένα εξαιρετικό δείγμα σύγχρονης αρχιτεκτονικής που φιλοξενεί σπουδαίους συνθέτες, σολίστες και ορχήστρες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Η μοναδική ποιότητα της ακουστικής και η στενή συνεργασία με σημαντικές και διάσημες προσωπικότητες της μουσικής σκηνής έχουν συμβάλλει στο να θεωρείται το μέρος αυτό ως ένας από τους διασημότερους συναυλιακούς χώρους της Ευρώπης.

Γέφυρα Passerelle Viaduc

Γέφυρα Passerelle Viaduc
Η γέφυρα του Λουξεμβούργου – Passerelle Viaduc

H ιστορική γέφυρα Passerelle Viaduc προσφέρει χωρίς αμφιβολία στον επισκέπτη μια μεγάλη δόση γραφικής και πανοραμικής θέας της πόλης του Λουξεμβούργου. Χτίστηκε μεταξύ του 1859 και του 1861 από τη Βρετανική εταιρεία Waring Brothers, η Passerelle Viaduc συνέδεσε το κέντρο της πόλης με το νέο σιδηροδρομικό σταθμό. Είναι γνωστή κι ως “Παλιά Γέφυρα” και αξίζει να την επισκεφτείτε, ακόμα και μόνο για να βγάλετε φωτογραφίες.

Μουσείο του Αββαείου Echternach

Μουσείο του Αββαείου Echternach, Λουξεμβούργο
Μουσείο του Αββαείου Echternach

Βρίσκεται στα κελάρια ενός παλιού αβαείου, το Μουσείο του Αββαείου Echternach απεικονίζει την ιστορία της μονής Benedictine στην πόλη του Echternach στο ανατολικό Λουξεμβούργο. Είναι αφιερωμένο στο έργο και τη ζωή του St. Wilibrord, του ιδρυτή του Αββαείου και προστάτη του Λουξεμβούργου, το μουσείο περιλαμβάνει εξαιρετικά έργα τέχνης. Χωρίζεται σε δυο τμήματα, όπου ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει την ποιότητα των χειρόγραφων και τις ατμοσφαιρικές αίθουσες, καθώς και διαδραστικές οπτικοακουστικές παρουσιάσεις.

Συνοικία Kirchberg

Συνοικία Kirchberg, Λουξεμβούργο
Συνοικία Kirchberg, Λουξεμβούργο

Η συνοικία Kirchberg είναι το επίκεντρο της σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης στο Λουξεμβούργο. Σε μια ξενάγηση που διαρκεί δυο ώρες, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει το χώρο των Ευρωπαϊκών Θεσμών, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Λουξεμβούργου, καθώς και εμπορικά κέντρα και πάρκα της πόλης.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,298LikesΚάντε Like
88,202 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ