Αποθησαυρίσαμε τις χειρότερες κριτικές των χρηστών του TripAdvisor για τα αξιοθέατα της Αθήνας.Ποιος είπε ότι οι τουρίστες γυρνούν πάντα με τις καλύτερες αναμνήσεις από τη χώρα μας;

Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να φάνε ένα κακό σουβλάκι, ή να πετύχουν κάποιον αγενή καταστηματάρχη, αλλά να μην τους αρέσουν τα αξιοθέατά μας;

- Advertisement -

Σε πολλούς ακόμη και ο Παρθενώνας, το στολίδι της πόλης μας και σήμα κατατεθέν του πολιτισμού μας δε λέει τίποτα. Οι χρήστες του TripAdvisor είναι αμείλικτοι και αυτά είναι τα χειρότερα σχόλια που έχουν κάνει για μερικά από τα σημαντικότερα μνημεία και αξιοθέατα της πόλης μας.

Η «Μονμάρτη της Αθήνας»: Η μποέμ συνοικία των λογίων,των καλλιτεχνών & ζωγράφων με την νεοκλασική αστική αρχιτεκτονική!

Παρθενώνας

«Ένα μεγάλο ελληνικό εργοτάξιο»

Έτσι περιγράφει χρήστης τον μεγαλοπρεπή ναό και προσθέτει: «Αν θέλετε να γυρίσετε σπίτι με ευτυχισμένες αναμνήσεις από τον Παρθενώνα, είναι καλύτερα να τον δείτε τη νύχτα και από απόσταση. Γίνονται πολλές εργασίες αποκατάστασης και υπάρχουν γερανοί και σκαλωσιές παντού.»

Ερέχθειο

«Μούχλα»

Μία πολύ σχολαστική τουρίστρια της χώρας μας, θα ήθελε κατά την επίσκεψή της στο Ερέχθειο να είχε πάνω της έναν ατμοκαθαριστή. «Εύχομαι να είχαν αφαιρέσει όλη την μαύρη μούχλα από το ταβάνι.»

Φωτό: Παναγιώτης Τζάμαρος

Φωτό: Παναγιώτης Τζάμαρος

Μουσείο Ακρόπολης

«Ένα τεράστιο άδειο κτίριο»

Κάποιος δεν πέρασε καλά στο μουσείο και μας προτρέπει σε μια εναλλακτική: «Πάτε καλύτερα στο Βρετανικό μουσείο, εκεί είναι άλλωστε όλα τα καλά. Δεν επιτρέπονται οι φωτογραφίες. Ένας “Bag Nazi” στην πόρτα μου κατάσχεσε την φωτογραφική.»

Αποκλειστικό: Τα καθαρά νερά και οι παραλίες της Αθήνας που ΔΕΝ μολύνθηκαν και μπορείτε να κάνετε μπάνιο!

Λυκαβηττός

«Μυρίζει άσχημα και είναι κακοδιατηρημένος»

«Τουριστική παγίδα και πολύ κακή μάλιστα. 7 ευρώ το άτομο είναι πολύ ακριβά για να ανέβεις με το τελεφερίκ που είναι μέσα σε τούνελ και δεν βλέπεις θέα. Πάνω έχει μόνο ένα φτηνιάρικο καφέ και τα τοιχάκια είναι καλυμμένα με graffiti. Επίσης έχει παντού σακούλες σκουπιδιών. Η θέα είναι καλή, αλλά κατά την γνώμη μου μην κάνετε τον κόπο, δεν αξίζει». Η Αθήνα είναι γεμάτη τουριστικές παγίδες όπως καταλάβατε.

Ρωμαϊκή Αγορά

«Μόνο πέτρες»

«Μόνο σπασμένες στήλες. Τίποτα αξιόλογο να δεις. Απλά βαρετό.» είπε τουρίστας που μάλλον ενθουσιάζεται με πιο grande αξιοθέατα.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

«Σημαντική έλλειψη δεινοσαύρων»

Αυτός ο τουρίστας ή μας τρολλάρει ή δεν μπορεί να κατανοήσει τη διαφορά του όρου «αρχαιολογικός» από τον όρο «προϊστορικός». «Λοιπόν, ύστερα από πρόταση καθηγητή του Χάρβαρντ που μας είπε ότι ήταν δυνατό να περάσουμε μια ολόκληρη ημέρα εδώ, φτάσαμε και μετά, κοιτάζοντας διάφορα κομμάτια κεραμικής για μια ώρα, συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε κάνει το γύρο ολόκληρου του μουσείου! Δεν είδαμε ούτε ένα μεγάλο κόκαλο δεινοσαύρων! Ή ακόμα παλιά όπλα! Αν είναι να πληρώσω τόσα λεφτά, περιμένω να δω κάποιους αξιοπρεπείς δεινόσαυρους σε ένα αρχαιολογικό μουσείο. Υπήρξε επίσης έλλειψη αγαλμάτων με το στόμα ανοιχτό έτσι ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε φωτογραφία με τα κεφάλια μας μέσα σε αυτά. Κακή μέρα».

Πλάκα

«Τουριστική Κόλαση»

«Είναι απλά μια παγίδα για τουρίστες. Όλα είναι ακριβά και κακής αισθητικής. Θορυβώδης, ανοργάνωτη, χάσιμο χρόνου». Χάσιμο χρόνου δεν την λες την Πλάκα φίλε. Αλλά ότι είναι τουριστομαγνήτης, είναι.

Το παλάτι ενός…έκπτωτου Βασιλιά!Δείτε τη βίλα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Πόρτο Χέλι!!!

Eθνικός Κήπος

 «Μην πάτε αν αγαπάτε τα ζώα»

Τουρίστρια – λάτρεις των παγωνιών περιγράφει αηδιασμένη: «Τα παγώνια δεν είχαν χώρο να δείξουν τις υπέροχες ουρές τους. Στην Αγγλία τα παγώνια μας περπατούν ελεύθερα στα πάρκα. Γιατί να έχεις κουνελάκια επίσης, αν τα παιδιά δεν μπορούν να τα αγγίξουν; Με στεναχώρησε πολύ επίσης η κατάσταση των οπλών των κατσικιών. Μερικές δεν μπορούσαν καν να περπατήσουν, έτσι όπως ήταν».

Λόφος του Φιλοπάππου

«Σοκαριστικό»

Εδώ γίνεται σφαγή στα αρνητικά σχόλια. Κυριολεκτικά, καθώς διαβάσαμε μέχρι και 7ιντσα μαχαίρια. Πολλοί είναι οι τουρίστες που μαρτυρούν πως τους επιτέθηκαν και τους λήστεψαν υπό την απειλή μαχαιριού. Το χειρότερο σχόλιο όμως είναι αυτό: «Πήγαμε καθώς το διαβάσαμε σε ένα τουριστικό οδηγό. Όταν φτάσαμε μας προϋπάντησαν δύο πρεζάκια έτοιμα να σνιφάρουν μια γραμμή κόκα. Μετά πέσαμε πάνω σε ένα ζευγάρι που έκανε σεξ σε ένα παγκάκι μέρα μεσημέρι!! Η θέα βέβαια ήταν καλή, αλλά μετά από όσα είδαμε δεν μας έκανε καμία αίσθηση. Επίσης το νερό στο περίπτερο της εισόδου είναι πανάκριβο».

ΑΣΤΥ-9-960x640

Φωτό: Πηνελόπη Γερασίμου

Στύλοι Ολύμπιου Διός

«Ένας σορός από στύλους, πεταμένοι σε ένα πάρκο»

Κανένας ενθουσιασμός για ένα από τα ομορφότερα μνημεία μας: «Μοιάζουν με απομεινάρια του Παρθενώνα. Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι να πάτε στην Ρόδο καλύτερα και να φανταστείτε πως μπορεί να έμοιαζε ο Κολοσσός».

Πλατεία Συντάγματος

«Σερβιτόρος και ιδιοκτήτης καφετέριας στην Πλατεία Συντάγματος μας απείλησαν ότι θα μας δείρουν»

Πολλοί είναι οι χρήστες του TripAdvisor που αναφέρονται στην Πλ. Συντάγματος ως μια άσχημη πλατεία που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Η παρακάτω εμπειρία που μοιράστηκε ένας χρήστης όμως, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα: «Επισκεφθήκαμε με την γυναίκα μου μια καφετέρια στην Πλατεία Συντάγματος και πήραμε δύο ποτά. Όταν ήρθε η ώρα να πληρώσουμε μας είπαν πως χρωστάμε 38 ευρώ χωρίς να μας δώσουν απόδειξη.

Μου φάνηκε παράλογο κι έτσι ζήτησα να μιλήσω με τον υπεύθυνο και φυσικά τον κανονικό λογαριασμό. Ο υπεύθυνος παρουσιάστηκε στο τραπέζι μας μαζί με άλλους τρεις σερβιτόρους και επέμενε πως μας έχει δώσει απόδειξη, έπειτα έγινε επιθετικός, άρχισε να μας σπρώχνει και να απειλεί πως θα μας δείρει. “Δεν ξέρετε με ποιους τα ‘χετε βάλει”, φώναζε. Έπειτα ο μικρότερος από τους σερβιτόρους με προκάλεσε να βγούμε έξω από το μαγαζί να παλέψουμε.

Ξαφνικά το ποσό που μας ζητούσαν ανέβηκε στα 38 ευρώ, όταν τους απείλησα ότι θα φωνάξω την αστυνομία ο ιδιοκτήτης κατέβασε τους τόνους. Παρόλα αυτά ο μικρός σερβιτόρος συνέχισε να με προκαλεί. Εν τέλει η γυναίκα μου τους άφησε 40 ευρώ για να αποφύγει την συμπλοκή. Φύγαμε και ο σερβιτόρος μας πήρε από πίσω καθώς ήθελε ακόμα να χτυπηθούμε.»

πηγή:popaganda.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ