Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
30.9 C
Athens
ΑρχικήΚόσμοςΠυροδότησε αντιδράσεις: Είναι αυτό το κρυμμένο στον Ειρηνικό νησί η «Χαμένη Ατλαντίδα»;

Πυροδότησε αντιδράσεις: Είναι αυτό το κρυμμένο στον Ειρηνικό νησί η «Χαμένη Ατλαντίδα»;

Νέες εικόνες από μια αρχαία πόλη σε νησί καταμεσής του Ειρηνικού Ωκεανού πυροδότησε θεωρίες ότι μπορεί να είναι η χαμένη Ατλαντίδα. 

Πρόκειται για αρχαία ερείπια στην πόλη Ναν Μαντόλ. Νέες φωτογραφίες από την περιοχή και συγκεκριμένα αυτές που φούντωσαν τις φήμες περί χαμένης Ατλαντίδας, προβλήθηκαν στο τελευταίο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ Science Channel’s What on Earth. Πρόκειται για αεροφωτογραφίες της τοποθεσίας.

Hogwarts around the world!Διακοπές για την παρέα lego του Harry Potter σε όλο τον κόσμο!

- Advertisement -

Καθώς η πόλη χωριζόταν από κανάλια και προστατευόταν από τα μεγάλα κύματα του ωκεανού από 12 κυματοθραύστες, το Ναν Μαντόλ αποκαλούνταν και η «Βενετία του Ειρηνικού».

Ο Μαρκ Μακκόι, επικεφαλής των ερευνητών δήλωσε ότι τώρα φαίνεται πως το Ναν Μαντόλ αντιπροσωπεύει την πρώτη ιστορία του νησιού του Ειρηνικού. «Για μένα το Ναν Μαντόλ ήταν η πρωτεύουσα», είπε και προσέθεσε: «Ηταν η έδρα της πολιτικής εξουσίας, το κέντρο των σημαντικότερων θρησκευτικών τελετουργιών και ο τόπος που θάβονταν οι πρώην αρχηγοί του νησιού».

Εκδρομή σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου!Καλντερίμια και κρήνες συμπληρώνουν το τοπίο ενώ στη γραφική πλατεία του χωριού χτυπά η καρδιά της καθημερινότητας

Το Ναν Μαντόλ ήταν η πρωτεύουσα του μυστηριώδους λαού Saudeleur μέχρι το 1628 και εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να θεωρείται μηχανικό θαύμα. Η πέτρινε; κατασκευές που κατασκευάστηκαν τότε στέκουν ακόμη και σήμερα στα 92 τεχνητά νησιά στη λιμνοθάλασσα στα ανοικτά του νησιού Pohnpei.  Για όλα τα κτίρια που υπάρχουν στο Ναν Μαντόλ έχουν χρησιμοποιηθεί 750.000 τόνοι μαύρου βράχου. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να μετακινούν 1.850 τόνους το χρόνο. Σημειώνεται ότι ο πληθυσμός υπολογίζεται στους 30.000 και δεν είχαν πρόσβαση σε τροχαλίες και μοχλούς.

Το όνομα Ναν Μαντόλ σημαίνει «κενά ανάμεσα» και αναφέρεται στα κανάλια που διασχίζουν τα ερείπια.

Πηγή:  iefimerida.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,286LikesΚάντε Like
88,423 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ