Από τα ανατολικά ως τα δυτικά, με λίγο κρασί, λίγο τσίπουρο και έναν ντάκο, με ρεμπέτικα και ανατολίτικα, είτε για καφέ είτε για φαγητό, στα παρακάτω στέκια θα γνωρίσεις την πόλη αλλιώς.

Νέα Φωλιά

- Advertisement -

Είναι κοινό μυστικό ανάμεσα στους Θεσσαλονικιούς είναι στο τέρμα της οδού Αριστομένους. Με ξεχωριστά πιάτα και υλικά από παραγωγούς σε όλη τη χώρα μαγειρεμένα με έναν εντελώς διαφορετικό ύφος, είναι δύσκολο να βρεις τραπέζι – σε προετοιμάζουμε.

Στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα

Με μουσική υπόκρουση Μποφίλιου και Χαρούλη, και με το μενού πάνω σε τενεκέ, δε μπορείς παρά να εγκλιματιστείς γρήγορα στο “Άπειρο” που σε περιμένει για να πιεις το τσίπουρό σου και να φας και κλασικά αλλά και πιο ανατρεπτικά πιάτα κάτω από την κλιματαριά και το χειμώνα να κάτσεις δίπλα στην σόμπα για να ζεσταθείς, στην Κωνσταντινουπόλεως με Σόλωνος, περιοχή Ιπποκράτειο.

Θεσσαλονίκη: Η καταραμένη οδός εξαφανίζει όποιον πάει εκεί μετά τις 12!!!

Καφενείον το Ανατολικόν

Στο πεζόδρομο της Κλεισούρας, ένα δρομάκι πιο πάνω από την πολύβουη Εγνατία, με ζωντανή μουσική, με ανατολίτικο αέρα και πεντανόστιμα σουτζουκάκια, δεν μένει στιγμή άδειο ειδικά τα βράδια του χειμώνα.

Ροσινιόλ

Μουσική ταβέρνα, με τεράστια βαρέλια με κρασί στο φόντο, δεκάδες γλαστράκια στα παράθυρα και κόσμο σε κάθε τραπεζάκι στις αρχές της Άνω Πόλης. Βρίσκεται στη γωνία των στενών δρόμων της περιοχής και ίσως να μην το προσέξεις. Εκτός και αν έχει ζωντανή μουσική εκείνη την ώρα, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μη σου τραβήξει το βλέμμα.

Το έργο των 17.000.000 δολαρίων του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη!Η σύνδεση με τον Δούναβη

Τζαμάλα

Μουσικό καφενείο. Αν είσαι τυχερός, όσο τρως πίνεις και ακους μουσικη, παρέες θα σηκωθουν και θα αρχίσουν να χορεύουν μπροστά σου ξεσηκώνοντας όλο το μαγαζί. Στα θετικά του είναι επίσης και το τέλειο σημείο στο οποίο βρίσκεται – μέσα σε στοά στη Λέοντος Σοφού και έτσι μπορείς να παραμείνεις στη δροσιά το καλοκαίρι, και να είσαι προστατευμένος το χειμώνα, και μέσα και έξω από το μαγαζί.

Πηγή: E-Radio.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ