Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
26.4 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΞεκινάει η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο! 19 ώρες στον αέρα non stop!

Ξεκινάει η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο! 19 ώρες στον αέρα non stop!

Ξεκινάει η πώληση εισιτηρίων για την μεγαλύτερη σε διάρκεια απευθείας πτήση στον κόσμο! Η πτήδη που θα κάνει το ντεμπούτο της σε λίγους μήνες, θα συνδέει απευθείας την Νέα Υόρκη με την Σιγκαπούρη. Πως θα είναι άραγε να βρίσκεσαι επί 19 συνεχόμενες ώρες στον αέρα και δίχως να κάνει το αεροπλάνο κάποια στάση; 

Πρόκειται για την εικοσάωρη πτήση Σιγκαπούρη-Νέα Υόρκη την οποία θα ξεκινήσει στις 11 Οκτωβρίου η Singapore Airlines, χρησιμοποιώντας το νεότερό της αεροσκάφος Α350-900ULR . Μέχρι στιγμής η Singapore Airlines έχει παραγγείλει επτά σκάφη ULR, ενώ το πρώτο τεστ πτήσης έγινε στις 23 Απριλίου στην Τουλούζη της Γαλλίας.

Εσείς το ξέρατε; Αυτός είναι ο λόγος που οι πτήσεις διαρκούν περισσότερο απ΄ ότι τη δεκαετία του ’70!

- Advertisement -

Η εταιρεία είχε εισάγει την πτήση των 9.500 μιλίων (απόσταση που ξεπερνάει τα 15.000 χλμ) παλαιότερα, χρησιμοποιώντας σκάφη Α340-500 αλλά, καθώς είχε μόνο 100 θέσεις business, δεν αποδείχτηκε αρκετά αποδοτική, οδηγώντας την εταιρεία στην ακύρωσή της το 2013.

Η μεγάλη επιστροφή της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι πλέον γεγονός!

Σύμφωνα με υπολογισμούς, το νέο αεροσκάφος θα έχει την δυνατότητα να ταξιδέψει 11.160 μίλια (πάνω από 18.600 χλμ), καθιστώντας την ως την μεγαλύτερης διάρκειας συνεχή πτήση στον κόσμο.

Ο Φλορέντ Πετένι, διευθυντής σχεδιασμού εσωτερικών χώρων της Airbus για το Α350 δήλωσε στο CNNi ότι η νέα γενιά αεροσκαφών είναι ειδικά σχεδιασμένη για τέτοιου τύπου μεγάλης διάρκειας πτήσεις. Ο σχεδιασμός του επιδιώκει να δημιουργεί την αίσθηση ότι ο επιβάτης βρίσκεται σε δωμάτιο αντί για αεροσκάφος καθώς έχει ψηλά ταβάνια, ειδικό φωτισμό LED, σχεδόν κάθετους τοίχους και χαμηλά επίπεδα θορύβου.

Ο θάλαμος είναι σχεδιασμένος με υλικά όπως οι ίνες άνθρακα έναντι του παραδοσιακού αλουμινίου. Ως αποτέλεσμα, το αεροσκάφος έχει πολλά παράθυρα, δίνοντας εγγύηση σε όποιον επιβάτη κλείσει θέση παραθύρου ότι.. θα βρει πράγματι παράθυρο. Θα αποφευχθούν έτσι οι θέσεις χωρίς παράθυρα που συναντώνται σε άλλα αεροσκάφη.

Το σκάφος έχει ακόμα αναβαθμισμένο σύστημα ανακύκλωσης αέρα που μειώνει τον θόρυβο και προηγμένο σύστημα συσκότισης που περιλαμβάνει μηχανικό σύστημα με διπλά blinds.

Λόγω του μεγάλου μήκους της διαδρομής του, το σκάφος θα πρέπει να φέρει 24.000 λίτρα καυσίμων παραπάνω από το παραδοσιακό Α350-900 και θα ζυγίζει 20.000 λίβρες (πάνω από 9.000 κιλά) παραπάνω. Επομένως θα χρειαστεί είτε ο παρασκευαστής να αυξήσει τις δυνατότητες του αεροσκάφους για μέγιστο βάρος απογείωσης, είτε να περιοριστούν ο αριθμός επιβατών ή φορτίου, είτε να γίνει συνδυασμός των δύο.

Ξεκίνησαν οι απευθείας πτήσεις Αθήνα-Νέα Υόρκη από την United Airlines!

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την εσωτερική διαμόρφωση του αεροσκάφους αλλά αναμένεται να είναι αρκετά μικρότερο από το παραδοσιακό Α350-900 που φέρει 253 θέσεις ενώ θα έχει μόνο θέσεις business και, ενδεχομένως, μερικές premiumeconomy.

Αυτές είναι οι Γαλάζιες Σημαίες για το 2018! Ποιες περιοχές απέσπασαν τα περισσότερα βραβεία;

Τέλος, υπάρχει μία πρόταση για την δημιουργία καμπινών όπου οι επιβάτες θα μπορούν να κοιμηθούν και στις οποίες θα έχουν πρόσβαση με σκάλα που θα τους οδηγεί κάτω από τον κύριο θάλαμο, αντικαθιστώντας τον χώρο που καταλαμβάνει συνήθως το φορτίο.

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,287LikesΚάντε Like
88,424 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ