Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
26.1 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΚύπρος: Τι ισχύει για την είσοδο στη χώρα - Το αναθεωρημένο πρωτόκολλο

Κύπρος: Τι ισχύει για την είσοδο στη χώρα – Το αναθεωρημένο πρωτόκολλο

Το αναθεωρημένο πρωτόκολλο τουρισμού ανακοίνωσε η Κύπρος, το οποίο εφαρμόζεται ήδη από τις 15 Δεκεμβρίου και παρουσιάζει τις ακόλουθες αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο:

-Προστέθηκε η 3η παράγραφος, η οποία προβλέπει: “Επιπροσθέτως όλοι οι επιβάτες που φθάνουν στην Κύπρο υποβάλλονται σε rapid-test ΜΕΤΑ 72 ώρες από την άφιξή τους. Το Rapid test παρέχεται χωρίς χρέωση απο τα σημεία δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου, με την επίδειξη της κάρτας επιβίβασης (boarding pass) και αποδεικτικού ταυτότητας (ταυτότητα ή διαβατήριο). Πρόσωπα τα οποία έχουν πραγματοποιήσει την 3η δόση διδοσικού εμβολίου και την 2η δόση μονοδοσικού εμβολίου, εξαιρούνται απο την υποχρέωση του δεύτερου τεστ”.

- Advertisement -

-Για μετακινήσεις εντός του προορισμού, το Cyprus Flight Pass είναι έγκυρο μέχρι και 7 ημέρες από την ημερομηνία άφιξης, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας άφιξης (η ημέρα άφιξης θεωρείται ως ημέρα 1). Από την 8η ημέρα, ένα τοπικό safe pass* (αποδεικτικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από Covid-19) είναι απαραίτητο. Ένα έγκυρο EU digital COvid-19 ή ισοδύναμο είναι επίσης επαρκές για αυτόν τον σκοπό, με την προϋπόθεση ότι είναι βασισμένο σε εμβολιασμό ή νόσηση.

Για παιδιά μεταξύ των ηλικιών 6 και 11, ένα μοριακό τεστ που έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών ή ένα rapid-test που έχει πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών, μπορούν εξίσου να χρησιμοποιηθούν.

Η κατοχή safe pass εγγυάται πρόσβαση σε κλαμπ, δισκοθήκες, χώρους μουσικής και χορού, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, παμπ και άλλες υπηρεσίες εστίασης, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών εστίασης σε εμπορικά κέντρα, θέατρα, αμφιθέατρα, σινεμά, χώρους διασκέδασης, κλειστά και ανοιχτά γήπεδα.

Σημεία όπου το Cyprus flight pass ή το safe pass δεν χρειάζεται να επιδειχθεί περιλαμβάνουν: παραλίες, χώρους πικ-νικ, χώρους περιπάτου, χώρους εξωτερικής άσκησης και εγκαταστάσεις ξενοδοχείων (στην περίπτωση που κάποιος είναι ένοικος του ξενοδοχείου).

*Σημειώνεται ότι για σκοπούς χρήσης safe pass, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θεωρείται ότι έχει λήξει, όταν περίοδος 7 μηνών έχει παρέλθει απο την δεύτερη δόση του διδοσικού εμβολίου ή από την πρώτη δόση του μονοδοσικού εμβολίου. Μετά απο αυτή την περίοδο, ένα τεστ μοριακό 72 ωρών ή ένα rapid-test 48 ωρών είναι απαραίτητο για μετακινήσεις εντός του προορισμού.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,269LikesΚάντε Like
88,476 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ