Αν φαντάζεστε  να παίζετε στο Lawrence της Αραβίας ή να έχετε μια ρομαντική περιπέτεια με Αραβικές Νύχτες, το Ομάν είναι ένα από τα κρυμμένα πετράδια της Μέσης Ανατολής, προσφέροντας τεράστιες κυματιστές ερήμους που λάμπουν στον ήλιο και  φυλές Βεδουίνων οι οποίες πλέουν επιλέγουν κάποιο τετράτροχο, παρά τις καμήλες τους. Το Wahiba Sands, νότια της πρωτεύουσας Μασκάτ, είναι όπου πολλοί ντόπιοι πηγαίνουν  το Σαββατοκύριακο σε τεράστια off-road οχήματα.ομ

Desert safari: The extraordinary dunes of Wahiba Sands where many locals go ¿dune-bashing¿

- Advertisement -

Είναι μια μαγευτική εμπειρία  καθώς όταν το σκοτάδι κατεβαίνει, κατευθυνόμαστε πίσω στο στρατόπεδο του Άραβα Oryx για να καθίσουμε γύρω από τη φωτιά και να βρεθούμε σε περσικά χαλιά.

Το επόμενο πρωί ο επισκέπτης θα κάνει ένα ταξίδι με καμήλα. Εάν έχετε φανταστεί ποτέ τον εαυτό σας ως τον Omar Sharif που δρα επιθετικά στην έρημο για να συναντήσει τον Lawrence της Αραβίας του Peter O’Toole, ξανασκεφτείτε το. Το να οδηγάς ένα αυτοκίνητο στην ολισθηρή άμμο είναι πολύ πιο εύκολο από το να προσπαθείς να ελέγξεις ένα ζώο.

Adrenaline rush: Rock climbing in the Hajar mountains (stock image)

Πίσω στην άνεση του 4×4 μπορεί κανείς να κατευθυνθεί δίπλα στο Anantara Al Jabal Akhdar, το ψηλότερο θέρετρο πέντε αστέρων στη Μέση Ανατολή, σε υψόμετρο 6.500 πόδια. Εμπνευσμένο από την υπέροχη θέα στο ομαλό σεληνιακό τοπίο των ορεινών όγκων του Hajar,. Εκεί κοντά, μπορείτε να κάνετε αναρρίχηση σε βράχο και καταρράκτη. Υπάρχει θέα που κόβει την ανάσα στο Jabal Akhdar (το καταπράσινο βουνό) με πολλές διαδρομές.

Οι πιο εντυπωσιακές γέφυρες του κόσμου

Τι προσδοκούν οι επισκέπτες από τα ξενοδοχεία για μια ασφαλή διαμονή

Κάνοντας  ένα διάλειμμα από τις περιπέτειές, γεμάτες αδρεναλίνη, επιστροφή στο Μουσκάτ, το γοητευτικό λιμάνι που βλέπει στην Αραβική Θάλασσα. Είναι γεμάτο με παλάτια και σουκς που βρίσκονται ακριβώς στην προκυμαία και είναι ιδανικά για να εξερευνήσετε την πόλη και την έρημο που φυλάσσεται από αρχαία φρούρια όπως το Nakhal. Το Μεγάλο Τζαμί του Σουλτάνου Qaboos, ένα “καλειδοσκόπιο” γεμάτο σχέδια και χρώματα που μπορεί να χωρέσει 6.500 άτομα. Εξίσου εντυπωσιακό είναι το Muttrah souk, η αγορά που είναι γνωστή στους ντόπιους όπως ο Al Dhalam («Το Σκοτάδι»), καθώς το φως του ήλιου δεν φαίνεται να διεισδύει. Οι πάγκοι είναι γεμάτοι με λιβάνι, φρέσκα μπαχαρικά, αρχαία θαλάσσια sextants, πιστόλια και καμπυλωτά μαχαίρια που ονομάζονται khanjars.

Είναι το παλαιότερο ξενοδοχείο του κόσμου με... 1300 χρόνια παρουσίας!

Explore: Nakhal Fort (above) is one of Oman's popular tourist destinations

Είναι πολύ πιο εύκολο να κάνετε μια σύντομη εξορμηση στην απέραντη έρημο γνωστή ως Empty Quarter, αν κατευθυνθείτε νότια του Ομάν. Εδώ, στη Salalah, το παραθαλάσσιο θέρετρο Al Baleed βρίσκεται δίπλα στα ερείπια μιας πόλης που χρονολογείται από το 2.500 π.Χ. Μια ρομαντική βόλτα με τα πόδια κατά μήκος της παραλίας μπορεί να διακοπεί καθώς εκατοντάδες καβούρια περνούν στην άμμο. Στα κοντινά ξενοδοχεία, μπορείτε να φάτε κάτω από τα αστέρια, έχοντας στα πόδια σας τον Ινδικό Ωκεανό. Όλα αυτά θα αποτελέσουν μια αξιομνημόνευτη Αραβική Νύχτα.

Πηγή: dailymail.co.uk

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ