Λέρος ποδηλατικός προορισμός ποδηλάτες

Ένα νησί “αδικημένο”, μακριά από τη σύγχρονη τουριστική ανάπτυξη αποδεικνύει ότι μπορεί να ξεχωρίσει, λαμβάνοντας το επίσημο σήμα ως ο πρώτος Bike Friendly προορισμός της Ελλάδας.

Μακριά από την “τουριστική” λογική, η Λέρος, το νησί της Άρτεµης, της παρθένας φυσικής οµορφιάς και της αρµονίας ενδείκνυται για όσους επιθυµούν να ζήσουν διαφορετικές εµπειρίες και µια αληθινή και αυθεντική περιπέτεια!

Λέρος ποδηλατικός προορισμός ποδηλάτες βουνό

Έχοντας αποτινάξει ριζικά από πάνω της το παρελθόν σχετικά µε άσχηµες συνθήκες διαβίωσης των ψυχικά ασθενών που φιλοξενούνταν στο Ίδρυµα του νησιού αλλά και της χρήσης του ως τόπος εξορίας πολιτικών, το νησί της Δωδεκανήσου άλλαξε (ευτυχώς) σελίδα και σταµάτησε να είναι «αδικηµένο».

Η σπουδαία διάκριση για τη Λέρο

Η Λέρος πιστοποιήθηκε ως το πρώτο νησί στην Ελλάδα που είναι φιλικό προς τον ποδηλάτη με το σήμα Bike Friendly Destination, το οποίο βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Η ποδηλασία είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο νησί, καθώς το δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών δίνει τη δυνατότητα στους ποδηλάδες να περιηγηθούν σε διάφορα μονοπάτια, βλέποντας μοναδικές εικόνες! Η κατάλληλη σήμανση, η ευνοϊκή μορφολογία του εδάφους των διαδρομών και το εξαιρετικό κλίμα της Λέρου καθιστούν το νησί τον απόλυτο προορισμό!

Λέρος ποδηλατικός προορισμός ποδηλάτης ποδηλατική διαδρομή

Μεμονωμένοι ή οργανωμένοι ποδηλάτες αλλά και φίλοι του θεματικού τουρισμού γενικότερα καλούνται να γνωρίσουν τις ομορφιές της Λέρου όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και όλο τον χρόνο, αφού οι υποδομές του νησιού καλύπτουν και τον πλέον απαιτητικό επισκέπτη. Κι αν λατρεύετε το ποδήλατο, δείτε τις καλύτερες ποδηλατικές διαδρομές στην Ευρώπη.

Λέρος ποδηλατικός προορισμός ποδήλατο φόντο θάλασσα

Η πιστοποίηση του πρώτου νησιού στην Ελλάδα ως φιλικού προορισμού για ποδηλάτες, καθιστά τη Λέρο έναν προορισμό πρωτοπόρο στην προσπάθεια για αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού, καλώντας όλους να πάρουν το ποδήλατό τους και να εξερευνήσουν τη φύση του νησιού, αλλά και να μάθουν για ποιους λόγους πρέπει να ταξιδέψουν στη Λέρο.

Οι λόγοι που θα σας κάνουν να επισκεφτείτε τη Λέρο

  1. Θεωρείται οικονομικός προορισμός και δεν χρειάζεται να δαπανήσετε πολλά χρήματα για να περάσετε καλά.
  2. Από την Αγία Μαρίνα μπορείτε να πάρετε καραβάκια και να βρεθείτε στα νησάκια που υπάρχουν τριγύρω. Θα απολαύσετε όμορφα τοπία και θα πάρετε τον αέρα σας.
  3. Οι λάτρεις των καταδύσεων δεν θα ξεκολλούν από το νησί! Έχει ναυάγια αλλά και φυσική ομορφιά που είναι ιδανική για εξερεύνηση.
  4. Επισκεφτείτε το Κλειδί το ψηλότερο σηµείο του νησιού από όπου η θέα είναι εκθαµβωτική!
Λέρος, Δωδεκάνησα λιμάνι βαρκούλες

Τι θα δείτε και τι θα κάνετε στη Λέρο

Μια βόλτα πρέπει σίγουρα να κάνετε στην αρχαιότερη συνοικία και παλιά πρωτεύουσα του νησιού, τον Πλάτανο, που απέχει µόλις 10 λεπτά µε τα πόδια από το λιµάνι και είναι ιδανικό για…εξερεύνηση, καθώς είναι γεµάτο µε µεγάλα παραδοσιακά αρχοντικά και σπίτια, τα οποία περισσότερα από τα οποία τώρα πια είναι ερειπωµένα.

Πηγαίνετε στο Κάστρο της Παναγίας που δεσπόζει στο βουνό Απιτίκι πάνω από τον Πλάτανο και χτίστηκε τον 11ο αιώνα. Ακριβώς απέναντι βρίσκεται το Κλειδί το ψηλότερο σηµείο του νησιού από όπου η θέα είναι εκθαµβωτική!

Λέρος, Δωδεκάνησα εκκλησάκι

Μια επίσκεψη αξίζει και το Πολεµικό Μουσείο της Λέρου που βρίσκεται στη Μερικιά χτισµένο µέσα σε τούνελ του Β’ Παγκοσµίου πολέµου. Πηγαίνετε µέχρι τον γραφικό, παραδοσιακό οικισµό της Αγ.Μαρίνας, µε τα έντονα νησιωτικά στοιχεία και θέα στην είσοδο ενός µεγάλου κόλπου και φυσικού λιµένα.

Θα επισκεφτείτε το Λακκί, που είναι φυσικό λιµάνι µε άνοιγµα 400µ και µοιάζει µε µεγάλη λίµνη, γι’αυτό και οι Ιταλοί το ονόµασαν Porto Lago (λιµνολίµανο). Ο κόλπος του Λακκιού είναι ένα από τα µεγαλύτερα φυσικά λιµάνια της Μεσογείου και χτίστηκε κατά την διάρκεια της Ιταλικής κατοχής ως πόλη που θα στέγαζε αξιωµατικούς και πολιτικό προσωπικό της παρακείµενης στρατιωτικής βάσης. Σήµερα, πέρα από το ότι είναι το κύριο λιµάνι του νησιού, αποτελεί και το εµπορικό του κέντρο.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ