Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
29 C
Athens
ΑρχικήΕλλάδαΗ μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας με τα γαλαζοπράσινα νερά

Η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας με τα γαλαζοπράσινα νερά

Η πανέμορφη λίμνη Κρεμαστών είναι η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδος και δημιουργήθηκε μετά την κατασκευή του φράγματος των Κρεμαστών το 1965 από την συσσώρευση υδάτινων όγκων των ποταμών Αχελώου, Αγραφιώτη, Ταυρωπού και Τρικεριώτη.

Η λίμνη βρίσκεται ανάμεσα στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας οι οποίοι ενώνονται μέσω της Γέφυρας της Επισκοπής και έχει χωρητικότητα 4.750.000.000 κυβικά νερού. Πολλοί την χαρακτηρίζουν ως την πιο όμορφη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας και όχι άδικα! Η δημιουργία της τεχνητής λίμνης είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της βιοποικιλότητας και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών της περιοχής.

Ένα από τα αγαπημένα πηλιορείτικα χωριά με τις περίτεχνες κρήνες!

- Advertisement -

Στη διαδρομή προς τη λίμνη που βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο και περίπου 55 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι. Η λίμνη με τα γαλαζοπράσινα νερά και τα φιόρδ που δημιουργούνται αλλά και τα πολυάριθμα μικρά νησάκια μαγεύουν τον επισκέπτη και τον κάνουν να νομίζει ότι βρίσκεται σε κάποιο εξωτικό προορισμό. Υπάρχουν διάφορες διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει κανείς φτάνοντας στη λίμνη και να τις εξερευνήσει.

Η ζωή των τότε κατοίκων άλλαξε με την δημιουργία της λίμνης καθώς, όπως είναι λογικό, αρκετά χωριά βρέθηκαν κάτω από τα νερά της λίμνης αναγκάζοντας τους να αφήσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Με την κατασκευή της λίμνης βυθίστηκαν: Η πηγή της Μαρδάχας, η μοναδική πηγή του Αχελώου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το βυζαντινό μοναστήρι της Επισκοπής, το γεφύρι του Μανόλη που για περισσότερα από 400 χρόνια συνέδεε τις δύο όχθες του ποταμού Αγραφιώτη, η ιστορική μονοκάμαρη γέφυρα της Τατάρνας και τα χωριά Άγιος Βασίλειος και Σίδερα Τριχωνίδας.

Η περιοχή της τεχνητής λίμνη των Κρεμαστών αποτελεί ιδανικό προορισμό και για τους λάτρεις των σπορ αλλά και της δράσης γενικότερα καθώς στην περιοχή μπορεί να δοκιμάσει κανείς την τύχη του στο canoe kayak αλλά και στο rafting. Οι εικόνες που θα δει κανείς είναι μοναδικές καθώς όπως λένε όσοι την επισκέπτονται μοιάζει σε κάποια σημεία ακόμη και με θάλασσα καθώς το χρώμα της γίνεται ακόμη και γαλάζιο.

4 προορισμοί που θα αποτελέσουν τις τέλειες αφορμές για εξόρμηση το Σ/Κ!

Αποτελεί ιδανικό προορισμό χειμώνα-καλοκαίρι ενώ ιδιαίτερα το χειμώνα ο επισκέπτης μπορεί να χρησιμοποιήσει ως ορμητήριο το Καρπενήσι για να γνωρίσει όλη την περιοχή. Η περιοχή είναι μάλιστα ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura 2000.

kremaston2

kremaston3

kremaston4

kremaston5

kremaston6

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,287LikesΚάντε Like
88,424 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ