Λίμνη Πλαστήρα σύννεφα

Είναι ένας αγαπημένος προορισμός για όλους! Ζευγάρια, παρέες, οικογένειες απολαμβάνουν δίπλα στα ήρεμα νερά της πιο εντυπωσιακής τεχνητής λίμνης της Ελλάδας, στιγμές ρομαντικές, ηρεμίας και χαλάρωσης.

H Λίμνη Πλαστήρα δεν έχει εποχή: το φθινόπωρο θα σας μαγέψει το μελαγχολικό ήρεμο τοπίο που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής φτιαγμένο με χρώματα και θα σας συνεπάρει η ατμόσφαιρα του μέρους, τον χειμώνα θα σας εντυπωσιάσει με τα επιβλητικά, υπέροχα χιονισμένα τοπία της και, όταν έρχεται η άνοιξη, θα γίνετε μάρτυρες της οργιώδους αναγέννησης της φύσης…

Αντίστοιχα, προσφέρεται και για όσους επιθυμούν να είναι δραστήριοι, να συμμετάσχουν σε εναλλακτικά αθλήματα, να κάνουν πεζοπορία, αθλήματα στο νερό και διαδρομές μέσα στην πλούσια βλάστηση. Κανείς δε θα μείνει παραπονεμένος στην μαγευτική Λίμνη Πλαστήρα!

Βρίσκεται στον Νομό Καρδίτσας, σε υψόμετρο 750 μέτρων και σχηματίστηκε το 1959, με την ολοκλήρωση του φράγματος του ποταμού Ταυρωπού- γι’ αυτό και λέγεται και λίμνη Ταυρωπού. Το όνομά της το πήρε από τον Νικόλαο Πλαστήρα, στον οποίο αποδίδεται η ιδέα για την κατασκευή της.

Περιβάλλεται από πολλά γραφικά χωριουδάκια γεμάτα κομψές επιλογές διαμονής και καλού φαγητού. Κάποια από αυτά είναι το Νεοχώρι με την καταπληκτική θέα του στη λίμνη, τα Καλύβια Πεζούλας, καθώς και την Νεράιδα, ένα χωριό πνιγμένο κυριολεκτικά στο έλατο.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα παραλίμνια χωριά, να απολαύσετε τις βόλτες σας στις όχθες της και να περιηγηθείτε στην πλούσια φύση της. Επίσης, γευθείτε τα νοστιμότατα εδέσματα της περιοχής με φόντο ένα από τα πιο όμορφα σημεία της χώρας.

Φθινοπωρινή βόλτα από ψηλά στη λίμνη Πλαστήρα:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ