Λιουμπλιάνα Σλοβενία
Ενημερώθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2023, 15:54

Στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβενίας, τη Λιουμπλιάνα, η ατμόσφαιρα θα σας συνεπάρει αμέσως μόλις βγείτε από το αεροδρόμιο… 

- Advertisement -

Η Λιουμπλιάνα είναι ένα χάρμα οφθαλμών! Θα ξεχωρίσετε τα μοναδικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς κτίρια, την ατμόσφαιρα αυθεντικής κομψότητας, την χαλαρότητα της καθημερινής ζωής, την πολιτιστική υπεροχή της πόλης, καθώς και την ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή της. Και όλα αυτά, σε συνδυασμό με την μοναδική φύση, το πράσινο και το ζωντάνια αυτής της πόλης, μας πείθουν ότι η Λιουμπλιάνα είναι ένας προορισμός που δεν μπορείς να του αντισταθείς!

 Λιουμπλιάνα Σλοβενία
 Λιουμπλιάνα
 Λιουμπλιάνα κέντρο

Γέφυρες της Λιουμπλιάνα

 Λιουμπλιάνα γέφυρες

Υπαίθρια βιβλιοθήκη

Η υπαίθρια Βιβλιοθήκη Under The Treetops ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να διαβάζουν σε εξωτερικούς χώρους και κατέληξε σε trend, όποτε μην παραξενευτείτε αν δείτε Σλοβένους με ένα βιβλίο στο χέρι να κατακλύζουν την πόλη!

Κάστρο της Λιουμπλιάνα

Κάστρο της  Λιουμπλιάνα

Πολλά κτίρια, από την εποχή των Αψβούργων, φέρουν ομοιότητες με εκείνα της γειτονικής Αυστρίας. Μια απότομη, διαδρομή με τα πόδια, πάνω από την Παλιά Πόλη στο Κάστρο της Λιουμπλιάνα ή με τελεφερίκ από την Πλατεία Krekov, κοντά στην κεντρική αγορά επιβάλλεται.

Δημαρχείο και Εθνική Πινακοθήκη

Εθνική Πινακοθήκη, Λιουμπλιάνα

Από το δημαρχείο ακούγεται το χτύπημα της καμπάνας που είναι ωδή σε μεγάλους μουσικούς, όπως ο Μπετόβεν.

Δημαρχείο, Λιουμπλιάνα

Μουσείο της Λιουμπλιάνα

Μουσείο Λιουμπλιάνα

Το Μουσείο της Λιουμπλιάνα (mgml.si) αφηγείται την ιστορία της πόλης και διαθέτει τον παλαιότερο τροχό ξύλο του κόσμου με ένα Axel.

Η γκαλερί σύγχρονης τέχνης Galerija Skuc (galerijaskuc.si) που άνοιξε το 1978, αλλά παραμένει ένας χώρος αιχμής, φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις από τους Σλοβένους και διεθνείς καλλιτέχνες.

Μην χάσετε

Η επέκταση της Εθνικής Πινακοθήκης της Σλοβενίας ολοκληρώθηκε το 2018. Το παλαιότερο τμήμα, Narodni Dom Palace, ανακαινίστηκε και συνδέεται με άλλα δύο τμήματα της γκαλερί. Η συλλογή περιλαμβάνει από μεσαιωνικά και θρησκευτικά γλυπτά μέχρι σύγχρονα έργα τέχνης. Η Κρήνη Three Rivers (Carniola) γλυπτό του 1751, από τον Francesco Robba, βρίσκεται κοντά στο φουαγιέ, όπου η Ορχήστρα Δωματίου της Φιλαρμονικής Εγχόρδων θα εκτελεί μια σειρά από βραδινές συναυλίες μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Τέλος, μην παραλείψετε ένα βραδινό περίπατο στην Petkovskovo Νabrezje είναι η ιδανική επιλογή για βραδινό περίπατο, καθώς είναι γεμάτη μπαρ και καφετέριες με θέα τον οκταγωνικό τρούλο και μπαρόκ πύργους του καθεδρικού ναού.

Περισσότερες πληροφορίες: visitljubljana.com

Σλοβενία - Λιουμπλιάνα

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ