Στη Νέα Ζηλανδία, βρίσκεται ένας λόφος που έχει ιδιαίτερα μεγάλο όνομα. Ο λόφος είναι γνωστός ως «Taumata whakatangi hangakoauau o tamate turi pukakapiki maunga horo nuku pokai whenua kitanatahu», που μεταφράζεται ως «ο λόφος, όπου ο Ταματέα, ο άνθρωπος με τα μεγάλα γόνατα, που σκαρφαλώνει στα βουνά, παίζει μουσική με το φλάουτο για την αγαπημένη του». Για λόγους συντομίας βέβαια, ο λόφος λέγεται και Ταματέα.

- Advertisement -

Perierga.gr - Ο λόφος με το μεγαλύτερο όνομα!

Το Ταματέα έχει κατακτήσει Ρεκόρ Γκίνες ως ο λόφος με το μεγαλύτερο όνομα στον κόσμο. Το όνομα αποτελείται από 85 γράμματα. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες εκδοχές του ονόματος του, που είναι ακόμη μεγαλύτερες, φτάνοντας τα 105 γράμματα.

Σαφάρι στην ονειρική Σαχάρα

Ο Ταματέα, από τον οποίο έχει ονομαστεί ο λόφος, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εξερευνητές της Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος έχει περιγραφεί σαν άλλος Μάρκο Πόλο.

Perierga.gr - Ο λόφος με το μεγαλύτερο όνομα!

Σύμφωνα με το μύθο, ο Ταματέα ταξίδευε προς το Πορανγκάου, όταν συνάντησε μια φυλή την οποία έπρεπε να πολεμήσει για να φτάσει στον προορισμό του. Κατά τη διάρκεια της μάχης ο αδελφός του σκοτώθηκε. Ο Ταματέα θρήνησε τον αδερφό του για ημέρες, για αυτό και κάθε πρωί που ξυπνούσε, έπαιζε με το φλάουτο μια συγκεκριμένη μελωδία στη μνήμη του.

Πηγή: perierga.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ