Εγκαινιάζεται μία νέα εποχή στα αεροπορικά ταξίδια;Η Boom Supersonic, είναι εταιρεία που εξειδικεύεται στην κατασκευή και δοκιμή υπερηχητικών επιβατηγών αεροσκαφών.

Μακροπρόθεσμος στόχος των διοικούντων είναι μέχρι το 2025 να έχουν κατορθώσει να εισάγουν το νέο υπερηχητικό τζετ «Βaby Boom» στην διεθνή αγορά.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, τα αεροσκάφη θα μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες που κόβουν την ανάσα, καθώς εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν ακόμα κι αυτές των πρώτων υπερηχητικών αεροσκαφών, των Concorde, αγγίζοντας τα 1.687 μίλια/ώρα.

Η πιο όμορφη «στοιχειωμένη» γειτονιά στην Ελλαδα (photos& video)

Ένα ταξίδι-εμπειρία ζωής με το πολυτελές Rovos Rail

Τα αεροσκάφη προβλέπεται να έχουν μήκος 52 μέτρων, και χωρητικότητα έως και 55 άτομα, ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να διανύσουν την απόσταση Λονδίνο- Νέα Υόρκη μόλις σε 3 ώρες και 15 λεπτά από 7 ώρες που διαρκεί σήμερα.

Οι απαραίτητες δοκιμαστικές πτήσεις του αεροσκάφους θα ξεκινήσουν από το 2019, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδρυτή της Boom Supersonic, Blake Scholl σε πρόσφατο συνέδριο στο Ντουμπαί, τα νέα αεροσκάφη θα αποτελούν ό, τι καλύτερο έχει να επιδείξει η παγκόσμια βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών.

Σημειώνεται ότι, μέσα στα επόμενα σχέδια της εταιρείας είναι κι η πραγματοποίηση κι άλλων μεγάλων αεροπορικών διαδρομών, όπως η πτήση από το Λος Άντζελες στο Σίδνεϋ σε 6 ώρες (από 15 που διαρκεί σήμερα) καθώς κι η διαδρομή Σαν Φρανσίσκο- Τόκυο σε 4 ώρες και 40 λεπτά (από 11 που διαρκεί σήμερα).

Πηγή:airnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ