Αεροπλάνο Lufthansa
- Advertisement -

Ύστερα από την κρατική υποστήριξη που έλαβε η αεροπορική εταιρεία Lufthansa, προχωρά σε περικοπές και απολύσεις 1000 θέσεων σε διοικητικές υπηρεσίες και του 20% των διευθυντικών θέσεων. Τα μέτρα λήφθηκαν από την αεροπορική εταιρεία, στα πλαίσια του σχεδίου αναδιάθρωσης με στόχο την αποπληρωμή των 9 δισ. ευρώ που έλαβε από την γερμανική κυβέρνηση.

Αεροπλάνο εν πτήσει από μπροστά

Η θέση της Lufthansa για τις απολύσεις

Η αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι στο δυναμικό της θα παραμείνουν μόνο 80 αεροσκάφη έως το 2023, περιορίζοντας έτσι το ύψος των εξόδων για την αγορά νέων αεροσκαφών στο μισό, ενώ ο στόλος της, ο οποίος το 2019 αριθμούσε 763 αεροπλάνα, θα μειωθεί κατά 100. Επιπλέον, έχει ήδη ανακοινωθεί ότι κλείνει η θυγατρική της, German Wings. Όπως άλλωστε είχε δηλώσει και σε προηγούμενη του ανακοίνωση ο Γενικός Σύμβουλος της εταιρείας, ο Κάρστεν Σπορ. «Σε μια “νέα κανονικότητα” θα φτάσουμε μάλλον σε τρία χρόνια, με εκατό αεροπλάνα λιγότερα και με μια αισθητά πιο λιτή δομή» που θα συνδέεται με «επίπονα μέτρα για το προσωπικό.»

Air Canada: Εξυμνεί τις ομορφιές της Ελλάδας με βίντεο αφιέρωμα

Ενώ η Lufthansa προχωρά σε περικοπές του προσωπικού της, η Wizz Air αυξάνει τις πτήσεις της προς την Ελλάδα με έξι νέους προορισμούς.

Την ίδια στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα των κυβερνητών των αεροσκαφών προκειμένου να συμφωνηθούν περικοπές αποδοχών, κάτι που έχει ήδη συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους των πληρωμάτων καμπίνας.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ