Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
31.1 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsLufthansa: Στον πλουσιότερο άνδρα της Γερμανίας το 17,5% της αεροπορικής εταιρείας

Lufthansa: Στον πλουσιότερο άνδρα της Γερμανίας το 17,5% της αεροπορικής εταιρείας

Στον πλουσιότερο άνδρα της Γερμανίας ανήκει πλέον το 17,5% της Lufthansa, του μεγαλύτερου γερμανικού αερομεταφορέα.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γερμανίας αύξησε το μερίδιό του στην Lufthansa, αγοράζοντας μετοχές που “ξεφορτώνεται” η κυβέρνηση της χώρας.

- Advertisement -

Ο Klaus-Michael Kuehne κατέχει πλέον το 17,5% της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας Kuehne Holding AG.

Ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος των logistics ξεπέρασε το γερμανικό κράτος ως ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας. Ο Kuehne, ο οποίος επίσης έχει εκφράσει ενδιαφέρον να αποκτήσει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Lufthansa, έχει περιουσία 32,2 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Είναι επίτιμος πρόεδρος και βασικός μέτοχος της Kuehne+Nagel, της μεγαλύτερης εταιρείας θαλάσσιων διαμεταφορών στον κόσμο.

Η αγορά έρχεται αφού το γερμανικό Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης WSF διέθεσε σε επενδυτές το μερίδιό του στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, αποκομίζοντας κέρδη 760 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το γερμανικό κράτος παρενέβη το 2020 για να διασώσει τη Lufthansa μετά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που οφείλονταν στην πανδημία.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,286LikesΚάντε Like
88,425 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ