Εντυπωσιακές και χαρακτηριστικές εικόνες που αποτυπώνουν την ομορφιά της βρετανικής ακτογραμμής αναζητούσε η οργάνωση Shipwrecked Mariners’ Society, μία από τις παλαιότερες του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η βρετανική ακτογραμμή όπως δεν την έχουμε ξαναδεί

Από φωτογραφίες καραβιών και λιμανιών μέχρι της «ξέσκεπης όρθιας θάλασσας τον καλπασμό», οι φωτογραφίες που συγκεντρώθηκαν ξεπέρασαν τις 800 και οι παρακάτω είναι μεταξύ των κορυφαίων.

«Αρχίσαμε τον διαγωνισμό με στόχο να βρούμε τη φωτογραφία που απεικονίζει καλύτερα τη διαρκή σχέση της χώρας μας με τη θάλασσα για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο σχετικά με το έργο μας», δηλώνει στη Daily Mail ο επικεφαλής της οργάνωσης Malcolm Williams.

Διαβάστε ακόμα:  9 πανέμορφα νησιά που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα για να κάνετε τα επόμενα ταξιδιωτικά σας πλάνα

Η νύχτα στο Μιλάνο

«Κάποιες φωτογραφίες ήταν εντυπωσιακές αλλά δεν αποτύπωναν τη σχέση αυτή που εμείς θέλαμε να αναδείξουμε. Ωστόσο ήταν μια ευκαιρία εκείνοι που τις έβγαλαν να ‘αγκαλιάσουν’ το δικό τους κομμάτι της παραλίας», πρόσθεσε.

Η νικήτρια φωτογραφία ήταν του David Lyon και είχε τον ειρωνικό τίτλο «Nice Day for a Cruise» («Ωραία μέρα για κρουαζιέρα»), Ειρωνικό αν δει κανείς τα θεόρατα κύματα που κρύβουν ένα πλοίο στο Newhaven του East Sussex.

stormy1

stormy3

stormy6

stormy7

stormy9

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ