Έρημος γενική εικόνα

Είστε από αυτούς που μαγεύονται όταν αντικρίζουν εικόνες από ερήμους; Πιστεύετε ότι είναι τεράστιοι άδειοι χώροι από καυτή άμμο; Οι έρημοι στην πραγματικότητα όμως μπορούν να είναι καυτές αλλά και παγωμένες! Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για θαύματα της φύσης!

- Advertisement -
Έρημος

Με μακρά ιστορία από νομαδικούς τρόπους ζωής, όλες οι έρημοι στον κόσμο είναι κι ένα μοναδικό, εκπληκτικό τοπίο. Ένα τρίτο από την επιφάνεια της γης καλύπτεται από έρημο, που σημαίνει ελάχιστη βροχόπτωση κι ένα άγριο μέρος που μπορεί να φιλοξενήσει μόνο λιγοστή βλάστηση και περιορισμένο πληθυσμό ανθρώπων και ζώων. Εμείς ετοιμάσαμε μια λίστα με τις μεγαλύτερες ερήμους του κόσμου.

Ανταρκτική: 5,5 εκατ. τετραγωνικά μίλια

Ναι, η Ανταρκτική είναι έρημος. Όταν χιονίζει, το χιόνι δε λιώνει και στοιβάζεται με τα χρόνια σχηματίζοντας μεγάλα στρώματα πάγου. Στην ουσία είναι, επομένως, μια έρημος πάγου.

Έρημος Ανταρκτικής
Ανταρκτική
Έρημος Ανταρκτικής
Ανταρκτική

Σαχάρα: 3,3 εκατ. τετραγωνικά μίλια

Η Σαχάρα είναι η μεγαλύτερη καυτή έρημος του κόσμου. Διάσημη για τους θρυλικούς της αμμόλοφους. Καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Αφρικής και έχει περίπου το μέγεθος των Ηνωμένων Πολιτειών (συμπεριλαμβανομένης της Αλάσκα και της Χαβάης).

Σαχάρα
Σαχάρα
Σαχάρα
Σαχάρα
Σαχάρα
Σαχάρα

Αραβική έρημος: 900.000 τετραγωνικά μίλια

Οι άνθρωποι κατοικούν στην Αραβική Έρημο εδώ και περισσότερα από 2,6 εκατομμύρια χρόνια. Ένα μεγάλο μέρος της, ανήκει στη Σαουδική Αραβία, με τμήματα επίσης και το Ομάν, το Κουβέιτ, την Υεμένη, το Ιράκ και την Ιορδανία.

Αραβική Έρημος
Αραβική Έρημος
Αραβική Έρημος
Αραβική Έρημος

Έρημος Γκόμπι: 800.000 τετραγωνικά μίλια

Αυτή η απέραντη έρημος στο Βόρεια Κίνα και τη Νότια Μογγολία είναι διάσημη για τους αμμολόφους της, τα βουνά και τα σπάνια είδη ζώων όπως είναι οι λεοπαρδάλεις χιονιού και οι Βακτριανές καμήλες. Όσο για το όνομα “Γκόμπι”; Προέρχεται από τη μογγολική λέξη “gobi” που σημαίνει “άνυδρο μέρος”.

Έρημος Γκόμπι
Έρημος Γκόμπι

Καλαχάρι: 360.000 τετραγωνικά μίλια

Η Έρημος Καλαχάρι εκτείνεται κατά μήκος της ανατολικής και δυτικής Ναμίμπια, σε μεγάλα τμήματα της Μποτσουάνα και το βορειοανατολική περιοχή της Νότιας Αφρικής. Στην πράξη η περιοχή χαρακτηρίζεται από πολλή βροχόπτωση για να θεωρηθεί ως “έρημος” με την αυστηρή έννοια του όρου.

Έρημος Καλαχάρι
Έρημος Καλαχάρι

Έρημος της Παταγονίας: 260.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Η μεγαλύτερη έρημος στην Αργεντινή, αυτή της Παταγονίας ή Στέππα του Μαγγελάνου, είναι μια κρύα και χειμωνιάτικη έρημος, όπου σπανίως βρέχει και η μέση θερμοκρασία αγγίζει μόλις τους 3 βαθμούς Κελσίου.

Έρημος Παταγονίας
Έρημος της Παταγονίας

Έρημος της Μεγάλης Βικτόρια: 250.000 τετραγωνικά μίλια

Με κόκκινους αμμόλοφους, πετρώδεις πεδιάδες και ξηρές αλυκές, η έρημος στη Μεγάλη Βικτόρια της Αυστραλίας είναι η μεγαλύτερη της χώρας. Είναι επίσης και ένας must προορισμός για όποιον επισκεφτεί τη χώρα. Πρόκειται για ένα δημοφιλές σημείο για ξεναγήσεις με 4×4, καθώς και για παρατήρηση ερπετών και πτηνών.

Έρημος Great Victoria Αυστραλία
Έρημος της Μεγάλης Βικτόρια

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ