Σε πρώτη επαφή δεν σου κάνει για «λεωφόρος», μάλλον δρόμος φαίνεται και χωρίς άσφαλτο, σε κάποιο εξωτικό μέρος. Ωστόσο ονομάζεται λεωφόρος και συγκεκριμένα «Λεωφόρος των µπαοµπάµπ» (Avenue of the baobabs) και βρίσκεται στη μακρινή Μαδαγασκάρη.

Το όνομά της προκύπτει από τη σειρά δέντρων που βρίσκονται κατά μήκος της. Είναι από τα πιο ιδιόµορφα δέντρα στον κόσµο, µε πολύ ψηλό, ίσιο και χοντρό κορµό, λίγα κλαδιά και φυλλωσιά υποτυπώδη, µόνο στο πιο ψηλό σηµείο τους… Το µπαοµπάµπ συναντιέται κυρίως στη Μαδαγασκάρη και είναι ένα σήµα κατατεθέν για αυτό το… άκρως αινιγµατικό µεγάλο νησί της Αφρικής.

Avenue of the baobabs

Στο δυτικό του τµήµα, στην περιοχή Menabe, µπαοµπάµπ ύψους έως 30 µέτρων και ηλικίας έως και 800 χρονών σχηµατίζουν δύο δεντροστοιχίες, ανάµεσα στις οποίες περνάει ένας φαρδύς χωµατόδροµος – για τους ντόπιους είναι σηµαντικός, ως σύµβολο, αλλά και επειδή στην περιοχή υπάρχουν πολλές φυτείες. Καθώς ο ήλιος δύει, το τοπίο γίνεται πραγµατικά απόκοσµο… και ταυτόχρονα γοητευτικό.

Avenue of the baobabs
Avenue of the baobabs

Πώς να πάτε: Το ταξίδι δεν είναι και το πιο εύκολο…Ενδεικτικά μπορείτε να πετάξετε µε Etihad (www.etihad.com) από Αθήνα για Άµπου Ντάµπι και από εκεί µε Air Seychelles (www.airseychelles.com), µέσω Mahe (Σεϋχέλλες), για την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, Antananarivo. Από την Antananarivo θα πάρετε αεροπλάνο της Air Madagascar (www.airmadagascar.com) για το αεροδρόµιο Morondava, και από εκεί οδικώς (περίπου 20′).

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ