Στην πιο μεγάλη έκπληξη του φετινού MasterChef έχει εξελιχθεί ο Σελίμ Σελτζούκ, ο οποίος μάλιστα μεταλλάσσεται σταδιακά σε… «γκουρμεδιάρη» μάγειρα, όπως ο ίδιος λέει χαριτολογώντας μέσα στο παιχνίδι.

Από outsider, ο Σελίμ έχει προσαρμοστεί απόλυτα σε αυτά που ζητούν οι κριτές, μάλιστα ο αυστηρός Σωτήρης Κοντιζάς έφτασε σε σημείο να πει: «Αν μπορούσα θα ήθελα να γυρίσω τον χρόνο πίσω και να φάω στο μαγαζί του Σελίμ πριν το MasterChef και μετά το MasterChef» τονίζοντας ότι είναι ένας από τους παίκτες με τη μεγαλύτερη εξέλιξη και κάνοντας λόγο για μετάλλαξή του μέσα στο παιχνίδι. Ομως, ποιο είναι το μαγαζί του Σελίμ Σελτζούκ;

«Aφρόψαρο»: Κάνει το Νέο Ηράκλειο να μυρίζει θάλασσα και σίγουρα αύριο θα γίνουν ουρές για ένα τραπέζι

Είναι το ανατολίτικο εστιατόριο Anadolu που βρίσκεται στην οδό Μπούσγου 2 στο Πεδίο του Άρεως και σερβίρει παραδοσιακές τουρκικές και κουρδικές συνταγές.

Superfly: Αν γεννήθηκες στα 70s και 80s είναι το ιδανικό μαγαζί για σένα

Hoocut: Το νέο σουβλάκι της Αθήνας είναι γκουρμέ και το απολαμβάνεις με 4 κρέατα!

Λαχματζούν δια χειρός Selim Ο Σελίμ, Κούρδος που μεγάλωσε στη Σερβία, άνοιξε το δικό του εστιατόριο στην Αθήνα, σερβίροντας τούρκικες γεύσεις, επηρεασμένες από την κουρδική παράδοση.

Πάρτε μια γεύση από τα πιάτα του εστιατορίου του Σελίμ, γιατί όταν βγει από το MasterChef, μπορεί να αλλάξουν για πάντα και να μην ξαναδούμε ποτέ τέτοιες τεράστιες μερίδες, όπως προέβλεψε και ο Κοντιζάς…

 

 

 

Τι είχε δηλώσει ο Σελίμ μπαίνοντας στο MasterChef.

Wolves of Kitchen: Εκεί που θα φας Eλληνικές σπαλομπριζόλες,τραγανό σιτεμένο κοτόπουλο,flank steak,tagliata steak,ιβηρική presa, αλλά και το αμερικάνικο rib-eye

1. Η αγάπη μου για τη μαγειρική με έκανε να πάρω μέρος στο Master Chef.

2. Να πιστεύω στα όνειρά μου και να μην σταματήσω ποτέ να ελπίζω!

3. Προσωπικά πιστεύω ότι η γεύση παίζει σημαντικό ρόλο στο φαγητό. Οπότε μάλλον θα επέλεγα την τέλεια γεύση με μια λιγότερο εντυπωσιακή εμφάνιση.

4. Λόγω του ότι έχω δικό μου εστιατόριο, ήδη αισθάνομαι ότι έχω μια κάποια αναγνωρισιμότητα από τον κόσμο που έρχεται και ξαναέρχεται. Θα ήθελα απλά ο κόσμος αυτός να γίνει περισσότερος και να αναζητά να επισκεφθεί το μαγαζί μου για να δοκιμάσει τις μαγειρικές δημιουργίες μου.

5. Θεωρώ ότι οφείλετε πιο πολύ στην γνώση. Από την άλλη πάλι, χωρίς την φαντασία δεν ολοκληρώνεται τίποτα.

6. Το όνειρό μου είναι να έχω μια ήσυχη ζωή, κάνοντας μια οικογένεια την οποία να μπορώ να συντηρήσω.

7. Θα ήθελα να μαγειρέψω στο chef Λευτέρη Λαζάρου. Συγκεκριμένα θα του πρότεινα να δοκιμάσει τη συνταγή του πατσά που έχω στο μαγαζί μου.

8. Όχι. Εκτός από το πάθος που έχω για την μαγειρική, δεν θα το σκεφτόμουν ποτέ και για βιοποριστικούς λόγους. Από αυτήν ζω.

9. Να αναπτύξω την επιχείρησή μου και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και γιατί όχι, ίσως και του εξωτερικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ