Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022
21.4 C
Athens
Αρχική Αφρική Matumaini: Η καθημερινότητα της φυλής Luo στην Αφρική

Matumaini: Η καθημερινότητα της φυλής Luo στην Αφρική

30

Η φυλή  Λούο (ονομάζεται επίσης Joluo ή Jonagi / Onagi, μοναδικός Jaluo, Jaonagi ή Joramogi / Nyikwaramogi, που σημαίνει κληρονόμοι του Ramogi) είναι μια εθνική ομάδα στη δυτική Κένυα της βόρειας Ουγκάντα και στην περιοχή Mara στη βόρεια Τανζανία.

Είναι μέρος μιας ευρύτερης ομάδας εθνο-γλωσσολογικά συνδεδεμένων λαών Luo που κατοικούν σε περιοχή που κυμαίνεται από το Νότιο Σουδάν, τη Νοτιοδυτική Αιθιοπία, τη Βόρεια και την Ανατολική Ουγκάντα, τη νοτιοδυτική Κένυα και τη Βορειοανατολική Τανζανία.

Ένας φωτογράφος στα πλαίσια της εθελοντικής του εργασίας στην Αφρική έκανε ένα υπέροχο προτζεκτ!Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος” Πέρυσι είχα την ευκαιρία να πάω στην Αφρική για εθελοντική εργασία για τρεις εβδομάδες. Εκεί αποφάσισα ετοιμάσω ένα πρότζεκτ με  μια σειρά φωτογραφιών για τα καθημερινά προβλήματα των τοπικών φυλών Luo, τη νοοτροπία τους, τις συνήθειες του,για να παρουσιάσω στο τέλος πόσο θαυμάσια είναι. Γνώρισα μια κουλτούρα στην οποία η ατελείωτη εναλλαγή των προβλημάτων, τους έχει ωθήσει να ζήσουν για το παρόν και να πιστεύουν στον θεό που το όνομα είναι ελπίδα. Ο τίτλος της φωτογραφικής σειράς είναι ο Matumaini, μια λέξη της Σουαχίλι, που σημαίνει ελπίδα.”

 

fulh afrikh

fulh afrikh

fulh afrikh

fulh afrikh

fulh afrikh

fulh afrikh

fulh afrikh

fulh afrikh

fulh afrikh

fulh afrikh

fulh afrikh

fulh afrikh

fulh afrikh

fulh afrikh

πηγή:.boredpanda.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
View My Stats