Η αλυσίδα ΜακΝτόναλντς έχει γίνει συνώνυμη του γρήγορου φαγητού ανά τον κόσμο, διαθέτοντας καταστήματα σε 119 χώρες. Κι όλα αυτά ξεκίνησαν πριν από 75 περίπου χρόνια από μια μικρή καντίνα με την ονομασία «The Airdrome», δίπλα στο αεροδρόμιο Μονρόβια της Καλιφόρνια.

- Advertisement -

1

Εκεί ο Patrick McDonald πουλούσε στους πελάτες του χάμπουργκερ και… ατελείωτη πορτοκαλάδα για 15 σεντ, προσθέτοντας λίγο αργότερα στο μενού πάνω από 40 είδη ψητών στα κάρβουνα, ενώ το 1940 το κατάστημα μεταφέρθηκε στην πόλη Σαν Μπερναρντίνο με την ονομασία «McDonald’s».

2

Τον Οκτώβριο του 1948, αφού οι δύο γιοι του Patrick, Maurice και Richard («Mac» and » Dick»), συνειδητοποίησαν ότι τα περισσότερα από τα κέρδη τους προέρχονταν από την πώληση των χάμπουργκερ, αποφάσισαν να διατηρήσουν μόνο ένα απλό μενού: χάμπουργκερ, πατατάκια και χυμό πορτοκαλιού, ενώ το επόμενο έτος η Coca Cola και οι πατάτες τηγανητές προστέθηκαν με επιτυχία.

3

To 1953 ξεκίνησε το franchise του καταστήματος σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ αλλά και στο εξωτερικό, δημιουργώντας μια επιτυχημένη αλυσίδα σε ολόκληρο τον κόσμο, απόλυτα ταυτισμένη με την έννοια του γρήγορου φαγητού.

456

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ